TORNAR

Les policies locals de la Conca aixequen més de 700 actes per incompliments del confinament

Les autoritats consideren que la ciutadania s’ha adaptat amb responsabilitat a les diferents fases

societat
Divendres, 5 juny 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Des de la nit del 12 de març, quan amb l'alerta pel coronavirus es va procedir al tancament perimetral de la Conca d'Òdena, els agents de l'ordre han posat l'èmfasi en el control del compliment d'aquest confinament (en especial, per vetllar per l'Estat d'Alarma, que es va imposar el dilluns 16 de març). La majoria d'actes aixecades per part de les policies de la Conca va ser en les primeres setmanes.

PUBLICITAT

Els dos darrers mesos i mig, des de l'inici de l'emergència sanitària, les policies locals dels tres municipis de la Conca d'Òdena (Òdena no té policia local) han aixecat més de 700 actes per incompliment de l'Estat d'Alarma. Tot i que el Departament d'Interior no disposa de dades completes de l'Anoia, els casos s'eleven en el cas de tota la comarca, a milers. A la demarcació de Barcelona, durant aquests més de 75 dies, les actes per incompliment són vora 100.000 casos. La darrera setmana, 3.300.

Un control de la policia local, a mitjans d'abril  FOTO: Twitter Ajuntament d'IgualadaAquestes actes no deriven en tots els casos en sancions. Segons la quarta tinent de batlle de l'Ajuntament d'Igualada, Carlota Carner, "la xifra s'ha moderat amb el pas de les setmanes. La majoria de gent ha respost amb responsabilitat i maduresa a la situació. Hi ha hagut casuístiques diferents, recordem-ho: vam tenir el confinament perimetral, després el confinament restrictiu com la resta de país i ara la desescalada, amb les franges horàries i l'obertura de terrasses. En cada fase, la ciutadania s'ha anat adaptant." A Igualada, durant tot aquest lapse de temps, s'han aixecat unes 470 actes.

En el cas de Vilanova del Camí, segons l'inspector Marc Peña, han estat 131 i segons les darreres dades de l'Ajuntament de Montbui -municipi amb una xifra de població lleugerament més baixa que Vilanova- eren 112. Xifres equivalents, doncs, als habitants de cada un dels tres municipis. Carlota Carner assenyala que "les xifres que tenim són correctes" respecte a altres territoris i indiquen que "la immensa majoria de ciutadania ha complert. Hem hagut d'estar atents, sobretot en el moment que hi havia canvis de fase: quan van poder sortir els infants i el primer dia que es podia córrer, la gent va sortir en massa."

La tinent de batlle igualadina no considera que fossin casos d'incivisme: "aquestes persones són persones que feia moltes setmanes que eren a casa. Amb els canvis de fase vam fer molts controls a zones molt concorregudes com l'Avinguda Europa o la Rambla. Cal seguir molt en alerta." Carner opina també que "fins ara amb l'obertura de la Rambla, la ciutadania ha complert i ha estat cívica." Per la seva part, el cap de la policia local de Vilanova opina que "així que s'ha permès que hi hagués més moviment, hi ha hagut menys incompliments. Les primeres setmanes vam estar més actius, vam haver d'aixecar més actes."


1 Comentaris

P

Pandor

Igualada

5 de juny 2020.08:22h

Respondre

En aquesta situació, cal ser inflexible. Ens hi juguem moltíssim, la vida dels nostres avis majoritàriament. És per això que:

La policía local ha de donar exemple. No poden passejar de 4 en... Llegir més 4 pel carrer, sense respectar distancia de seguretat entre ells i sense mascareta, per anar a esmorzar. No poden circular dins d’un mateix cotxe sense mascareta, estan treballant i no viuen en el mateix domicili (a no ser que en nivel d’endogàmia i poligàmia sigui de proporcions descomunals en aquest cos). No tenen capacitat moral per a sancionar ningú si no donen exemple. Ah, i si els hi preguntes perquè circulen dos al cotxe sense mascareta, et diuen sorneguers que no els hi fa falta. En canvi, veus cotxes de policies municipals d’altres municipis o de mossos, i tots ells porten la mascareta. Marca Igualada...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.