TORNAR
PUBLICITAT

La premsa comarcal, amb mig milió de lectors diaris, líder a Catalunya

Els mitjans on-line de premsa comarcal catalana han arribat a 27 milions de pàgines visitades per mes

societat
Dissabte, 23 març 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Estudi d'Audiència de la Premsa Comarcal encarregat per l'Associació Catalana de Premsa Comarcal es presentava aquest divendres. L'informe reflecteix la Premsa Comarcal lidera tots el rànquings enfront de la premsa generalista.

PUBLICITAT

La premsa comarcal a Catalunya encapçala tots el rànquings enfront de la premsa generalista; tant pel que fa a termes quantitatius, ja que ofereix 100.000 pàgines de continguts editorials a l'any a un total de 1.135.000 lectors mensuals i 565.000 lectors diaris; com pel que fa a termes qualitatius, ja que aquests lectors dediquen 28 minuts de lectura diària, el 40% són compradors, i el 45% fan la lectura dels mitjans comarcals a casa.

En referència als mitjans on-line, la Premsa Comarcal catalana assoleix aquest 2019 el registre màxim històric amb 27 milions de pàgines visitades al mes per 5,1 milions d'usuaris únics mensuals. Mentre que a les xarxes socials, el gruix de capçaleres també lidera els registres, amb 208.000 seguidors a Twitter, i 175.000 a Facebook.

Per poder assolir aquestes xifres, l'autor de l'informe, Enric Yarza, comenta que "la premsa comarcal sempre està present a la vida local assumint un paper de dinamitzadors de la vida social", prova d'això és el "haver participat en el darrer any en més 220 activitats o esdeveniments, així com oferir més de 50 temàtiques locals diferenciades a càrrec de 150 columnistes i articulistes especialistes en el territori cada setmana; de manera que aporten el contingut de proximitat que no ofereix cap altre mitjà en arribar on els altres no poden".

Premsa Comarcal aglutina la pràctica totalitat d'empreses i entitats editores de premsa comarcal i local d'informació general existents a Catalunya, escrites en català i amb difusió de pagament. En total es tracta de 137 publicacions, 94 en format paper i 43 digitals.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.