TORNAR

Què preocupa als igualadins?

societat
Diumenge, 26 juny 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
PUBLICITAT

Segons el Dibaròmetre, la principal preocupació per als igualadins és l’atur i les condicions de treball. Un 16,7% dels enquestats l’han situat com el problema més gran al municipi, un percentatge que està molt per sobre de la mitjana de la demarcació de Barcelona, que se situa en el 4,6%.

El Dibaròmetre és una enquesta  efectuada a la ciutadania de la demarcació sobre la percepció que aquesta té sobre diversos aspectes del municipi, els serveis i l’adminisració, com ara la gestió de l’ajuntament, la satisfacció de viure al municipi, el transport, la imatge municipal, etc. L’enquesta també recull els problemes més greus que els veïns consideren que hi ha al seu municipi.

En segon lloc, amb un 11,6%, se situa la seguretat ciutadana. En aquest cas, se situa per sota de la mitjana dels municipis barcelonins, que és del 16,5%.

Un 9,3% dels igualadins opinen que el problema més important és la neteja, àmbit que trobem en el tercer lloc.

La circulació (4,8%) i el transport públic (4,3%) són el quart i cinquè problemes destacats pels veïns d’Igualada.

Un dels àmbits que ha generat més debat darrerament a l’escenari polític igualadí és el dels impostos, que apareix en la dotzena posició del rànquing.

Aquests cinc casos representen el 51% de les respostes donades pels enquestats del Dibaròmetre.

Per edats, la seguretat és el principal problema per als joves de 18 a 34 anys; mentre que dels 35 als 65 anys, la principal preocupació és l’atur i les condicions de treball. Els majors de 65 anys situen la neteja com a problemàtica més signigicativa.

A Piera, el problema més greu és la seguretat, amb un 23,8% de les respostes. En segon lloc, trobem l’estat d’algunes zones (9,8%), la gestió política (8,1%), el manteniment de carrers (6,2%) i la neteja (6,2%). L’atur (5,7%) és el sisè punt en l’ordre d’importància per als veïns de Piera.

A Vilanova del Camí aquest rànquing el lidera la circulació (13,1%). En segon lloc, se situa l’atur (10,2%), seguit de la seguretat ciutadana (7,4%), la gestió política (7,3%) i l’incivisme (7%). 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.