TORNAR
PUBLICITAT

El procés de participació del Pla Director "parteix de zero" sobre on seran les superfícies industrials

La participació començarà en un format virtual ”i serà molt deliberativa”

societat
Dimecres, 3 juny 2020. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb una filosofia nova, basada en la col·laboració, els batlles i batllesses de la Conca d'Òdena enceten el procés de participació ciutadana del Pla Director de la Conca d'Òdena. La crisi de la COVID19, reconeixen, ha estat el detonant d'un nou esperit "amb el que es planifica el territori més enllà dels límits municipals." I una paraula màgica: "consens" com el que exemplifica, asseguren, l'Aliança per la Conca.

PUBLICITAT

Nou punt de partida pel futur econòmic i social del cor de l'Anoia. Els màxims representants dels ajuntaments de la Conca d'Òdena compareixien aquest dimecres al migdia per donar a conèixer els detalls del procés participatiu sobre el Pla Director. L'igualadí Marc Castells, la vilanovina Noemí Trucharte, el montbuienc 'Schummi' Juárez, l'odenenca Maria Sayavera, el poblatà Toni Mabras, el jorbenc David Sànchez i el castellolinenc Joan Serra elogiaven aquest nou punt de partida centrat en el consens. Aquesta 'tabula rasa' també val per Can Morera: segons Agustí Serra, secretari d'Hàbitat Urbà, "començarem a dibuixar després d'escoltar el procés de participació" tot i que el Departament ja fa setmanes que ha avançat que respectarà la decisió d'Òdena de no incloure aquest terreny.

Agustí Serra explica que "el 70% de sòl industrial de Catalunya està per desenvolupar. Hem tingut un model poc competitiu. Hem de passar d'esquitxar el sòl industrial pel territori a concentrar-lo. Cal tenir en compte les grans infraestructures i els grans corredors de país." Davant els representants, exposa que "aquest pla classificarà el sòl i a partir dels plans, concretarà on es posicionaran els sòls i s'ordenaran." Segons Agustí Serra, "a la Conca d'Òdena, en canvi, el 88% de sòl està desenvolupat. Això justifica un sector d'activitat econòmica." Afirma que "se surt amb un paper en blanc".

Pablo García, responsable de Participació Ciutadana de la Generalitat, especificava l'agraïment a totes les parts que prendran part en el procés. Tindrà un component "molt digital" degut a la situació sanitària "amb un caire deliberatiu". Es farà a través principalment del portal participa.gencat.cat. S'arrencarà amb una "fase comunicativa" durant aquest mes de juny, tot i que amb alguns canals de participació ja oberts. Hi haurà un intent per "fer arribar el punt de vista d'especialistes sobre el Pla Director, i la ciutadania els pugui escoltar." Els debats s'engegaran el mes de setembre i en funció de la situació aleshores, seran presencials.

En la presentació també intervenien diferents agents socials que formen part de l'Aliança per la Conca, amb Magí Senserrich (Fira), Joan Domènech (Unió Empresarial), Xavier Badia (Gremi de Blanquers i representant de la Cambra), Josep Maria Romero (CCOO) i Mario Olmedo (UGT). 

I Can Morera?

Per la seva part, Maria Sayavera, explica que "Can Morera és fora de la taula. Hem dit que no hi comptin. Que tothom doni la seva opinió, però nosaltres ho remarcarem dins el procés participatiu. Can Morera no entra en aquest joc, ho sap el Departament de Territori i ho saben els altres batlles."

PUBLICITAT

2 Comentaris

T

Toni

Igualada

4 de juny 2020.20:49h

Respondre

Calen tants batlles i batllesses per una población que no arriba a les 75.000 persones? En podrien suprimir uns quants càrrecs,i destinar els seus sous i dietas a coses més profitoses per a la... Llegir més Conca ?

M

Marià

Igualada

4 de juny 2020.09:52h

Respondre

Cal fer un altre polígon industrial, dels 14 polígons industrials de la conca d’Òdena he revisat la meitat i veig que ja disponible una gran quantitat de terreny
Perquè no dedicar el temps en... Llegir més portar empreses, si encara queden empreses que no estiguin espantades per les polítiques d’uns i altres, com deia el Marc Castells, portarem “les grans marques” al lateral de la autovia (darrera del pla de la Massa), per instal·lar les adoberies per la fabricació de marroquineria per les “grans marques”

En aquell moment algú va fer volar coloms i ara com som més que farem volar ..... pollastres

Plans d’Arau
Suelo disponible: 10.462,24 m2

Polígon Les Comes
Superfície total: 1.553.670 m2
Percentatge d’ocupació: 83,92%
Suelo disponible: 16,08 %

Pla de Rigat
Suelo disponible: 55.786 m2

Plans de la Tossa
Superficie total: 287.599,95 m2
Suelo disponible: prácticamente disponible el 100 %

Can Parera
Superficie edificada: 1153.5018 m2
Sostre: 1959.9951 m2
Percentatge Ocupacio: 2%


La Masia
Superficie edificada: 33808.19 m2
Percentatge Ocupacio: 0.5

Pla de les Gavarreres
Superficie: 62.53m2
Percentatge Ocupacio: 0.78

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.