TORNAR
PUBLICITAT

El programa ReinMET de la Mancomunitat engegarà una formació d'operari de manteniment industrial

És la segona acció formativa del programa, destinada a oferir un perfil més versàtil a les empreses

societat
Divendres, 1 març 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El sector del metall és un dels més potents de la comarca i continua generant possibilitats de nous llocs de feina. Per reforçar aquesta branca, hi ha des de fa uns anys el projecte ReinMET, que gestiona la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD) i cofinança la Diputació de Barcelona, que té com a missió la recuperació de la capacitat professional i la capacitat productiva per recolzar la reindustrialització en el sector del metall. 

Amb el recolzament de la MICOD, el programa ReinMET oferirà una nova formació. ReinMET S'adreça a persones que estan en recerca de feina en un sector que té molta mancança de personal i que ofereix bones condicions laborals. Arrel de les diagnosis fetes, des de fa temps es despleguen accions formatives adequades a les necessitats del territori i del seu teixit empresarial. Vist l'èxit de la primera de les accions formatives impulsades des del programa ReinMET, com el curs de Soldadura, des de la Mancomunitat de la Conca d'Òdena s'aposta per una segona acció formativa d'Iniciació al Manteniment Industrial, orientada a oferir un perfil més polivalent de treballador a les empreses.

En aquest cas, es tracta d'una acció formativa d'una durada de 230 hores, més un període de pràctiques a l'empresa que pot oscil·lar entre 75 i 150. És un curs molt intensiu, ja que la formació teòricopràctica té una durada de 2 mesos, pràctiques a part, del 29 d'abril al 28 de juny de 2019. Es realitzarà en horari de tardes a les instal·lacions d'Ig-nova així com a les de l'Institut Milà i Fontanals.

L'objectiu és dotar d'una base de coneixements a futur/es treballadors del metall amb un primer bloc formatiu de caràcter més genèric, en què s'aprendrà a interpretar plànols, tipus de material, metrologia i aspectes bàsics de mecànica, juntament amb un segon bloc formatiu específic en què es focalitzarà en la pneumàtica i la hidràulica així com en la mecanització de peces (torn i fresa). Finalment, l'alumnat podrà obtenir el carnet de carretó. La formació està totalment subvencionada i, a més, es pot gaudir d'una beca econòmica en finalitzar el període de formació sempre i quan s'hagi superat amb èxit el curs. Cal ser major de 18 anys i tenir, almenys, ESO/Graduat Escolar. La data límit per inscriure's és l'1 d'abril del 2019. Per inscripcions i més informació es pot contactar amb la MICOD a l'Av. Mestre Muntaner 86 d'Igualada o al telèfon 93 805 04 09.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.