TORNAR
PUBLICITAT

Els promotors de Can Morera asseguren que "han de ser un error" els resultats del procés participatiu

Insisteixen que les conclusions sobre el PDUAECO ”no són vinculants”

societat
Dijous, 4 març 2021. 13:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'empresa participada per la família Singla ha reaccionat als resultats del procés participatiu que va fer públics la Mancomunitat fa dos dies. Pepe Singla reivindica que la seva proposta "és la que més s'ajusta als objectius del Pla Director". 

PUBLICITAT

Adequa, promotora del D-hub Òdena a Can Morera, ha emès un comunicat on mostra la seva "sorpresa davant les conclusions del Pla Director Urbanístic de l'Activitat Econòmica de la Conca d'Òdena (PDUAECO) recentment presentades". El resultat excloïa els terrenys de Can Morera, àmbit conegut com Plataforma Ferroviària Nord. L'empresa promotora es mostra convençuda que "hi ha d'haver un error ja que la iniciativa de buscar uns terrenys d'aquestes característiques per ubicar-hi indústria de grans dimensions, amb valor afegit, va venir del propi govern de la Generalitat de Catalunya". Adequa defensa també que "els resultats no són vinculants".

Pepe Singla, el 2019Afegeixen que "el PDU forma part d'un procés més llarg durant el qual Adequa confia es tinguin presents totes les necessitats del territori i reivindica que totes les iniciatives tinguin igualtat d'oportunitats, ja siguin públiques o privades". Insisteixen que "Can Morera és l'únic indret que reuneix tots els requisits per albergar un projecte de futur amb grans beneficis socials i econòmics per a la Conca d'Òdena, una aposta estratègica i ambiciosa i l'alternativa real per millorar la competitivitat del territori". 

Defensen que el D-hub preveia "la creació d'un campus orientat al coneixement i la nova digitalització, que defuig l'estètica típica de macropolígon que s'ha intentat vendre per alguns". Es tracta "d'una iniciativa que serà capdavantera en la nova transició digital i en termes de sostenibilitat, on podria ser el primer projecte d'aquest tipus amb el segell 'carbon free'". 

Pepe Singla, impulsor del D-hub Òdena, destaca que aquest "és un projecte compatible i inclusiu que acollirà indústria tecnològica al nostre país". Creu que "seria molt estrany i contradictori que els principals introductors del tema ara quedin exclosos del procés, sobretot tenint en compte els objectius d'aquest PDU i la voluntat expressada per la Generalitat de Catalunya en nombroses ocasions d'ubicar indústria de grans dimensions a la conca d'Òdena".

Asseguren que "tant des de la Generalitat com per part dels promotors, s'ha fet saber que hi ha empreses interessades. Hem aportat empreses interessades, hem fet rodes de premsa, tenim xarxes socials i fins i tot vam obrir un espai web dedicat amb ànim d'informar sobre el projecte del D-hub Òdena". Adequa espera que "el PDUAECO no acabi discriminant la única proposta realista per dur-hi a terme el seu projecte".

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.