TORNAR
PUBLICITAT

El PSC acusa la Generalitat d'ignorar l'Anoia en la reforma de la B-224

Assenyalen que no s’ha avançat res en matèria d’encreuaments perillosos com a Vallbona

societat
Dijous, 1 febrer 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El PSC manifesta "indignació" davant la manca de concreció del projecte de reforma de la B-224. Creuen que també hi ha manca de competitivitat en el servei de bus.

El projecte que es va presentar el dijous 25 de gener de millora de la carretera B-224 al Baix Llobregat i a l'Anoia ha generat contrarietat en el PSC anoienc. Els progressistes afirmen que "es va tractar de presentar les millores previstes a partir de l'any 2019 a la zona entre Sant Esteve de Sesrovires i Martorell motivades pel desenvolupament del Pla Director Urbanístic de l'Activitat Econòmica del Llobregat Nord" i que "celebrem que la Generalitat de Catalunya es posi mans a l'obra respecte la carretera B224 a la zona del Baix Llobregat" ja que que el desdoblament millorarà la seguretat dels veïns de l'Anoia que es desplacen fins al Baix Llobregat, però que les explicacions del Director General en cap cas van ser "tan detallades ni concretes". I que "no s'han definit les obres de circumval3lació de Piera, Vallbona d'Anoia ni el desdoblament entre Masquefa i Capellades".

Els socialistes lamenten que "ni tan sols estan definides les millores puntuals en les diferents travessies de nuclis de població com Can Bonastre, Piera o Vallbona, així com els nombrosos i perillosos encreuaments a nivell existents a la via com és el cas de la línia dels FGC a Vallbona d'Anoia". Aquesta "manca de planificació significarà un augment important de la inseguretat pels veïns que facin ús i circulin per la B-224 al pas per Piera i Masquefa quan es posi en marxa la nova zona industrial de Can Bonastre a Masquefa i Can Cairot a Piera.

La rotonda del tram final de la B-224, entre Masquefa i Sant EsteveParlen de "preocupació i indignació". Consideren que "són ja molts anys d'abandonament per part dels darrers governs de la Generalitat de Catalunya. Altrament, queda novament certificat la manca de lideratge del Consell Comarcal de l'Anoia i del seu president en la defensa dels interessos generals del territori". Exigeixen un calendari clar i planificat del desenvolupament, millores i actuacions a la carretera B-224 al seu pas per l'Anoia Sud. Les actuacions previstes per la Generalitat de Catalunya durant els propers anys són totalment insuficients i en cap cas solucionen, a curt o mig termini, les necessitats del territori: seguretat en els desplaçaments per la B-224 i facilitar el desenvolupament econòmic de l'Anoia Sud. Entenen que la situació de la carretera B-224 s'afegeix al dèficit d'infraestructures i serveis de mobilitat de la zona, amb un servei d'autobús minso i un servei de ferrocarril que no és competitiu amb el vehicle privat.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.