TORNAR

El PSC Anoia reclama una nova convocatòria de la Llei de Barris

societat
Dimecres, 18 novembre 2020. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El PSC anoienc ha emès on comunicat on reclama que es reactivi la iniciativa de la Llei de Barris. En el global del país, el PSC parla de 250 milions d'euros dedicats a aquests programes.

Els socialistes anoiencs demanen que es torni a fer una convocatòria de la Llei de Barris. En un comunicat, recorden que "en el seu moment, va tenir una gran capacitat de transformació pels barris de diferents municipis de la comarca com Igualada, Vilanova del Camí, Òdena, Santa Margarida de Montbui, Piera i Sant Martí de Tous". El reivindiquen com "una eina innovadora, no només a Catalunya, sinó a la resta d'Espanya, que pretenia afrontar la intervenció en aquests barris des del punt de vista de la transformació urbanística, la rehabilitació dels edificis i la supressió de barreres arquitectòniques".

D'esquerra a dreta, Noemí Trucharte, Francisco Guisado i Irene GilSegons Francisco Guisado, primer secretari, "les nostres ciutats i pobles s'han construït amb el temps. En aquest context, els barris amb més de quaranta anys, des dels centres històrics fins als que es van construir a les dècades dels 60 i 70, necessiten posar-se al dia a partir de la rehabilitació d'edificis, de l'enfortiment de les organitzacions socials, de la dinamització de l'economia i la millora de les infraestructures i serveis públics".

Per la seva part, la batllessa de Vilanova, Noemí Trucharte, indica que "comptem, per una banda, amb els aprenentatges de la Llei de Barris del 2003, que va permetre la transformació urbanística i social en molts d'aquests àmbits i, per l'altra, amb els projectes estratègics que molts ajuntaments han desplegat en les últimes dècades. Ara, però, ens trobem amb iniciatives locals, puntuals i aïllades, que depenen sobretot de voluntats i recursos municipals i que per tant no obeeixen a una estratègia de país que defineixi variables i models compartits i contrastats. En la majoria d'ocasions, aquestes accions consisteixen en intervencions pal·liatives i reactives que no poden anar més enllà per la manca de pressupostos municipals i del suport d'altres institucions". La igualadina Irene Gil considera que "les últimes dades vinculades a les situacions de risc per a la classe treballadora afloren percentatges i xifres molt preocupants, que empitjoren de la mà de l'impacte de la COVID-19. Aquestes situacions es fan evident en barris oblidats per la Generalitat, on veiem comunitats senceres amb dinàmiques de risc d'exclusió i de pobresa que impacten en la dinàmica econòmica i social dels barris en un context d'edificis envellits".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.