TORNAR

El PSC demana revisar el POUM per evitar casos com el de la disco a Les Comes

Jordi Riba acusa a l'Ajuntament no haver actuat per actualitzar l'urbanisme de la zona

societat
Dijous, 2 octubre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El portaveu socialista Jordi Riba ha instat a la coalició CiU-ERC que governa Igualada a fer accions immediates al planejament urbanístic per evitar situacions com l'ampliació de la discoteca Vogue. Jordi Pont va explicar a Anoiadiari fa una setmana que ja s'havia refet el pla perquè no es pogués crear un macroespai amb més de 600 persones
PUBLICITAT

Jordi Riba, cap de l'oposició

El grup municipal del PSC d’Igualada apunta cap al govern de la ciutat per la polèmica per l’ampliació de la discoteca Vogue. El seu portaveu, Jordi Riba, opina que si “la resposta del govern de CiU i ERC a l'Ajuntament ha estat excusar-se darrere l'argument de que la normativa urbanística ho permet” (l’ampliació) el que caldria seria haver fet un nou pla urbanístic. Riba entén que “les normes estan per a ser aplicades” però que “les normatives urbanístiques es fan i es canvien quan l'interès públic així ho requereix i ho fa necessari”. Els socialistes acusen als responsables de l’Ajuntament de “fer canvis a mida quan ha interessat, no fent-ne com és en aquest cas i no assumint el necessari inici de la redacció d'una revisió completa del POUM, que data del 1986”.

Riba, que formava part del govern en minoria d’Aymamí que va veure com la pinça de CiU, ERC i PP tombava el projecte de pla urbanístic el 2010, lamenta que “els usos possibles de les activitats del polígon industrial, concretament a l'Avinguda Europa i avinguda dels Països Catalans, es regeixin amb una norma prèvia al desenvolupament residencial de les Comes”.

En el cas de la discoteca Vogue, Riba parla de “la clau urbanística 18B, que és el nom tècnic que defineix què es pot fer i què no es pot fer al Polígon Industrial de les Comes, estableix l'ús recreatiu (sales de festa, sales de ball, discoteques,..) als carrers de la Gran Bretanya i a les avingudes d'Europa i dels Països Catalans. Ara resulta totalment incoherent que això sigui així”. De fet, apunta que desenvolupament residencial de les diferents fases de les Comes ha reproduït el problema que es pretenia evitar, que l’oci nocturn estigués fora de la zona habitada del centre.

Els socialistes proposen “que de manera excepcional i urgent faci una modificació puntual del POUM en el sentit d'eliminar com a ús admès, l'ús recreatiu a les avingudes d'Europa i dels Països Catalans”. Afegeix Riba que “per la manca de diligència del govern de CiU i ERC s'haurà fet tard en aquest cas, cal que es resolgui de forma definitiva aquesta problemàtica”. Retreu de nou que si la proposta de POUM del 2009 hagués continuat la seva tramitació, “avui no estaríem davant d'aquest problema ja que no es permetia aquests usos a l'Avinguda d’Europa i dels Països Catalans”.


2 Comentaris

J

Joanma

=ada

2 d'octubre 2014.12:45h

Respondre

El sr. Riba demana a l’actual equip de govern que facin un nou POUM, dons donen per suposat que ells no el van saber fer i que el actual equip de govern si que el sabran fer be.

P

Pere

20 de febrer 2015.06:30h

Ets un lamentable exemple de dir el que no hen dit.I aixo es coneix com
demagogia el truco mes rastre de la politica .

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.