TORNAR

Puja l'atur a l'Anoia, la quarta comarca catalana amb més percentatge d'aturats

societat
Dilluns, 6 febrer 2023. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

Després de tancar el 2022 amb la xifra d'aturats més baixa en un mes de desembre dels darrers quinze anys, aquest passat mes de gener la xifra de persones a l'atur ha pujat a la comarca, seguint la tònica general de les dades registrades arreu del país. En concret, el mes passat l'atur va créixer en 88 persones a l'Anoia, elevant la xifra fins a 6.870 aturats. La taxa d'atur a la comarca se situa en 11,41%, un alt percentatge que situa l'Anoia com a quarta comarca catalana amb l'índex més alt, per darrere del Baix Camp (11,54%), el Montsià (11,68%) i el Baix Penedès (14,16%).

Per municipis, Santa Margarida de Montbui és el que registra l'índex més alt, un 15,88%, seguit per Cabrera d'Anoia (14,39%), Vilanova del Camí (13,31%), la Torre de Claramunt (13,13%), Piera (12,01%). Calaf (11,77%) i Carme (11,44%) també se situen per sobre de la mitjana a l'Anoia (11,41%). Just per sota, hi trobem Igualada (11,21%).

Catalunya enceta el 2023 amb un repunt de 5.300 aturats i una caiguda de 37.600 afiliats

Catalunya ha començat el 2023 amb un repunt de l'atur i una frenada de la creació d'ocupació. L'atur ha pujat en 5.306 persones (+1,53%) al gener a Catalunya, després del descens del desembre per l'impuls de la campanya de Nadal, segons les dades del Ministeri de Treball. El ritme de creació d'ocupació ha caigut per segon mes consecutiu (-1,04%), amb 37.637 treballadors menys que al desembre. Durant el primer mes de l'any s'han tornat a superar els 350.000 desocupats (351.644) . Amb tot, s'ha assolit l'atur més baix en un gener des del 2008, quan hi havia 282.897 aturats. De la mateixa manera, les afiliacions han batut un rècord de la sèrie històrica en aquest mes amb 3.578.142 empleats.

 

 


1 Comentaris

E

Eduard Ruiz

Igualada

12 de febrer 2023.10:24h

Respondre

LA TAXA D’ATUR DE L’ANOIA EL 11,41% DE ,
LA QUARTA COMARCA CATALANA AMB L’ÍNDEX MÉS ALT, !!!

Una lamentable posició quan, a més. milers d’anoiencs han de sortir a altres... Llegir més comarques a on tenen el seu lloc de treball i quan s’acaba de aprovar, amb “més pena que glòria” el PDUAECO (Pla Director Urbanístic Activitat Econòmica Conca d’ôdena).

S’apropen unes noves eleccions municipals, i veurem el que son capaços de proposar, i desprès impulsar les diferents formacions i líders polítics, en un moment en que ens convindria practicar els valors més alts de l’acció política, en benefici de la majoria dels ciutadans: DIALEG, ACORD, PACTE.

Com he manifestant en altres ocasions, el que caldria és el articular lideratge de unes persones de prestigi acadèmic i professional (independentment de la seva militància o simpatia política), una mena de ENRIQUE FUENTES QUINTANA, que en temps de profunda crisi (i l’Anoia fa dècades que ho està i no es veu sortida) capaços de consensuar una mena de PACTES DE LA CONCA (o de l’ANOIA) i crear sinergies entre tots els agents implicats (integrant les aspiracions – industrials, agrícoles /ramaderes, comercials; econòmiques, socials, mediambientals; educació, formació, cultura; etc. etc. ) de institucions, col.lectius i plataformes ciutadanes de tota mena), en favor de la gran majoria.

Amb informació contrastada, propostes raonades, objectius i compromisos compartits, treball responsable i lleial. UNA QUIMERA ??

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.