TORNAR

Pujalt estrena el Centre Cultural per Festa Major

D’antic cobert d’intendència durant la guerra civil a Centre Cultural

societat
Dimecres, 26 agost 2015. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El cap de setmana del 21, 22 i 23 d’agost Pujalt va celebrar la seva Festa Major, coincidint amb l'estrena del nou equipament al municipi: el Centre Cultural "El Cobert".

El Cobert, que va ser inaugurat el passat 15 d’agost per la diputada Maria Senserrich, és un espai que neix amb la voluntat d’aglutinar els pobles del municipi, acollint actes culturals com concerts, teatre o cinema a la fresca; de contribuir a dinamitzar l’economia sent un complement tant del memorial de l’Exèrcit, com estant al servei de les activitats turístiques de la zona; i de prestar servei al veïns oferint-los-hi la possibilitat de realitzar festes o celebracions familiars, etc.

L’acte va constar de la inauguració protocol·lària, amb la benedicció per part de Mossèn Joan, que va remarcar la importància d’espais com aquests que aglutinen els veïns, i la posterior tallada de cinta a càrrec de la diputada al Parlament de Catalunya, Maria Senserrich; seguidament i una vegada dins el local, Antoni de Solà, alcalde de Pujalt,  va obrir el torn de parlaments i va remarcar que era un equipament llargament reivindicat pels veïns, "que ha de servir per dinamitzat l’activitat social i cultural del municipi i aglutinar als veïns dels cinc pobles del municipide Pujalt", va dir. També va comentar que, malgrat la crisi, Generalitat i Diputació segueixen donant suport a les iniciatives dels municipis, així com els fons europeus, i va afegir que aquest local a part de ser un centre cultural havia de ser dinamitzador de l’economia, "hi farem reunions d’empreses, hi ubicarem l’oficina de turisme i hi vindran els visitants al memorial de l’Exèrcit; ara l’hem d’omplir entre tots de contingut, des de l’ajuntament i els veïns".

Maria Senserrich va comentar la insistència de Pujalt en demanar ajuts per millorar equipaments del municipi i va explicar també una mica de la història del local original –El Cobert de Cal Solé- , que havia estat centre d’intendència de l’Exèrcit Republicà durant la Guerra Civil. Va acabar recordant que l’alcalde, Antoni de Solà, l’any 2011, li havia obsequiat un pin molt especial, que en realitat era una insígnia que la Generalitat donava als soldats quan s’allistaven a l’exèrcit (durant la guerra 1936-39) que deia “PREPAREM- NOS” sobre les quatre barres. Aquesta insígnia es va trobar durant les excavacions del camp d’entrenament de l’Exèrcit Popular de Pujalt. Senserrich va fer un paral·lelisme, i va recordar que quan li va donar la va fer pensar; ara, però, creu que -ja estem preparats-, fent clara referència a les properes eleccions i a les reivindicacions dels catalans en relació al dret a decidir.

L’acte inaugural va cloure amb un concert d’òpera, dins el cicle anual d’Òpera a la Pedra que té lloc cada estiu a diferents nuclis de Pujalt, en col·laboració dels amics de l’Òpera d’ Igualada.

Aquest local ha acollit enguany la majoria d’actes de la festa major, des de l’obra de teatre 'A Pujalt ja tenim un teatre com cal' de Pep Serrarols, a càrrec de J.A.A.P. (Joves Actors i Actrius de Pujalt), fins als balls de festa major. El local també compta amb una petita sala d’exposicions on era l’antiga cisterna. Enguany ha acollit una exposició d’un pintor amb arrels a Pujalt, el Xavier Moreno.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.