TORNAR
PUBLICITAT

La recollida selectiva a Calaf s'eleva a un 84% amb el porta a porta, segons dades provisionals

societat
Divendres, 11 juny 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Segons aquestes dades, Calaf se situaria com la segona població de l'Anoia amb millors percentatges de recollida selectiva. La fracció més recollida, l'orgànica, amb un 55,4% del total.

Les dades provisionals que ha oferit l'Ajuntament de Calaf del nou model de recollida selectiva, amb el porta a porta, indiquen que els resultats són del 84% del total de residus dipositats en els recipients de les fraccions. Es tracta del primer recompte, fet des del 25 de maig, data d'inici del porta a porta, fins al 7 de juny. Durant el mateix període de l'any passat el percentatge de reciclatge va ser del 33%.

L'Ajuntament assenyala que "els resultats obtinguts en les primeres setmanes de funcionament del porta a porta són molt positius", ja que respecte l'any passat suposa un increment del 51%. La fracció més recollida ha estat l'orgànica, amb un 55,4%, seguida de la resta (15,8%), els envasos (13,9%), el paper i cartró (10,9%). El percentatge de recollida de la fracció vidre, que no es realitza amb el model porta a porta, ha estat del 4%.

El canvi de model ha comportat la desaparició de la majoria de contenidors del municipi, a excepció dels del vidre, roba i olis vegetals, que són les úniques fraccions que es continuen recollint amb el sistema tradicional. La recollida de residus porta a porta implantada a més de 200 municipis de Catalunya i que garanteix els millors percentatges de recollida selectiva, arribant fins a més del 80% en alguns municipis. Amb aquest canvi, l'Ajuntament de Calaf vol assolir els objectius europeus de recollida selectiva de residus i posicionar Calaf com un municipi referent en sostenibilitat i medi ambient.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.