TORNAR

Jordi Ribaudí, de Rec.0, demana "un llibre d'estil per afrontar els canvis al Rec"

El dissenyador, una de les veus crítiques amb l’anterior POUM, espera que ”hi hagi lideratge polític” per tractar el futur del barri

societat
Dimecres, 6 novembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Membre d'Amics del Rec i un dels impulsors del Rec.0, el dissenyador Jordi Ribaudí opina a Anoiadiari sobre quines poden ser les directrius del Pla Director Urbanístic del Rec que ha anunciat la Generalitat. Subratlla que per al Rec, de cara a aquest nou PDU "cal un llibre d'estil és irrenunciable".

Jordi Ribaudí FOTO: Estudi RibaudíEl Rec.020 arriba en un moment en el que es planteja començar una nova intervenció urbanística al barri. Fa deu anys, mentre tenia lloc la primera edició de les botigues efímeres, l'Ajuntament d'Igualada treballava per l'aprovació inicial d'un POUM que afectava al Rec. Entre les veus que es van mostrar crítiques amb aspectes d'aquell POUM hi havia un dels impulsors del Rec.0, Jordi Ribaudí. Ara, deu anys després, el dissenyador opina que "durant aquests deu anys -el POUM va quedar frenat al ple- no s'ha mogut res. És una bona notícia que se surti de l'immobilisme".

Cal un llibre d'estil

El cavall de batalla segueix sent, en opinió de Ribaudí, el mateix de fa deu anys: solidificar un llibre d'estil "molt afinat" per al barri. Exposa que "ho hem vist com s'ha fet a altres llocs d'Igualada, en alguns carrers, amb més o menys criteri". Apunta que "cal un llibre d'estil irrenunciable per al Rec". 

Considera que "necessitàvem que es moguessin coses. El barri estava com dissecat, sense moviment, quan precisament aquell Rec.0 tenia com a finalitat última que hi haguessin propostes per revitalitzar els espais". Prudent, celebra que s'apunti a un barri "on hi pugui haver canvi d'usos respecte ara i existeixin usos compartits". 

Entén que "la bona notícia és que hem trobat la manera d'encetar quelcom que generarà controvèrsia", com ja la va generar el pla que no es va arribar a tramitar fa una dècada. "Un polític ha de saber liderar" afirma "i afrontar aquesta tipologia de situacions". 

La proposta de 2009-2010 "massa lesiva"

Mirant enrere, Ribaudí recorda que la proposta inicial de l'Ajuntament "era massa agressiva". De fet, considera que "era agressiva no només contra els adobers, als que se'ls feia fora, sinó també contra un entorn arquitectònic i antropològic que existia des de molt temps enrere". 

El plantejament del POUM "afectava fins i tot edificis catalogats. Pitjor que allò no pot ser, però de tota manera hem d'estar atents a què es planteja ara" i valora que caldrà observar amb ull crític els canvis que es proposin. Puntualitza que "l'administració ha de ser conscient que cal cura amb aquest entorn, com també hem d'entendre que cadascú té llibertat dins la seva finca". Una qüestió central serà veure "com es compensen les plusvàlues". Està esperançat que es trobi una fórmula per conservar tot el patrimoni arquitectònic. 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.