TORNAR
PUBLICITAT

Salvem Can Titó avisa que "seguirem fent pressió" fins que no es retiri oficialment la proposta de polígon

El manifest perquè es retiri el pla, sobre les 6.500 adhesions

societat
Diumenge, 18 octubre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La plataforma Salvem Can Titó continua insistint a les administracions una garantia definitiva que no s'urbanitzarà aquest sector de Vilanova del Camí. Afirmen que "la marxa enrere de l'Ajuntament ha estat fruit de la pressió ciutadana."

Una carpa de recollida de firmes per la retirada del plaEls governs de la Conca i la Mancomunitat tracten aquests dies els darrers passos de la fase de participació del Pla Director Urbanístic d'Activitats Econòmiques de la Conca d'Òdena. Un pla marcat per la forta oposició a la implantació de noves superfícies industrials de gran format, tant a Òdena com a Vilanova del Camí. Una oposició encapçalada per tres col·lectius, Unió de Pagesos, Per la Conca i Salvem Can Titó, que amb el manifest per la retirada del pla han assolit 6.500 adhesions. Pel que fa a Salvem Can Titó, afirmen ara que "si no hi ha una garantia definitiva que es retira -el sector del pla-, continuarem amb la pressió."

La plataforma remarca que "quan el 16 de setembre, l'equip de govern de l'Ajuntament de Vilanova del Camí va sorprendre tothom anunciant que la zona de Can Titó no seria industrial, la sorpresa venia del fet que si la Generalitat estava estudiant la possibilitat de fer un polígon industrial en aquells terrenys era perquè l'Ajuntament de Vilanova els havia proposat." Assenyalen que "ho va recordar públicament el mateix departament de Territori, que és qui redacta el pla."

Segons els membres del col·lectiu, "tant en la declaració del 16 de setembre com en les respostes a les preguntes que vam plantejar al ple del 21 de setembre, es diu que es demanarà a la Generalitat que no es projecti un polígon industrial a Can Titó i es parla de donar als terrenys usos lligats a l'oci o al lleure. Com que ens sembla que aquestes afirmacions són poca cosa si no van acompanyades de fets."

Salvem Can Titó adverteix que "continuarem fent pressió a totes les instàncies fins que no es descarti oficialment la possibilitat que es faci un polígon industrial a la zona i fins que no es comenci un procés per protegir-la definitivament. El canvi de posició de l'Ajuntament és el resultat de la pressió feta al carrer, amb la recollida de firmes i amb la manifestació del 26 de setembre. Per això continuarem la lluita per aquesta via i també parlant amb representants polítics a tots nivells. Ho farem junt amb Per la Conca i Unió de Pagesos, perquè a més de voler defensar Can Titó, també volem que es replantegi el PDUAECO, un pla que es basa en la idea simplista que més sòl industrial és igual a menys atur, idea que la realitat desmenteix." 

PUBLICITAT

1 Comentaris

E

Eduard Ruiz

Igualada

18 d'octubre 2020.08:54h

Respondre

Fa pocs dies, el dimarts 6, LA VANGUARDIA publicava que la Generalitat de Catalunya invertirà 60,5 milions d’euros en el nou Pla d’Urbanisme (PDU) d’activitat econòmica al nord del Baix... Llegir més Llobregat, que afecta els municipis de Martorell, Abrera i Sant Esteve Sesrovires, municipis a tocar de l’Anoia

Entre altres autoritats, l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa. ”EL PLA ÉS D’ENORME IMPORTÀNCIA PERQUÈ ASSEGURA EL DINAMISME ECONÒMIC DE LA ZONA A LLARG TERMINI”, ha afegit. ”VOLEM GENERAR ACTIVITAT ECONÒMICA PER CREAR BENESTAR I COMPARTIR RIQUESA”

https://www.lavanguardia.com/local/baix-llobregat/20201005/483875813737/baix-llobregat-invierte-atraer-empresas.html

Recordem que l’impuls a la redacció d’aquests plans directors urbanístics (PDU) s’emmarca en la voluntat del DEPARTAMENT DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT d’aprofitar les eines del planejament urbanístic per estimular pols estratègics, sectors d’activitat local i potenciar recursos naturals pel desenvolupament econòmic i social. Aquest estímul es duu a terme mitjançant plans directors urbanístics, que permeten una visió supramunicipal i una ràpida tramitació.

Cal dotar al territori de les condicions que permetin el desenvolupament d’actuacions que es puguin considerar estratègiques ateses les seves potencialitats de dinamització econòmica i la capacitat de projecció internacional del país.

En les comarques centrals estan en curs 3, els de LA PLANA DE VIC, CONCA D’ODENA i, en part, el D’ENOTURISMES d’aplicació seran els territoris compresos en les deu Denominacions d’Origen (DO) catalanes,

https://territori.gencat.cat/ca/06_territori_i_urbanisme/planejament_urbanistic/pla_director_urbanistic_pdu/en_curs/

Hi ha un consens generalitzat de que la INDÚSTRIA, I ELS SERVEIS VINCULATS A LA INDÚSTRIA, és la única activitat que pot generar riquesa, ocupació de llocs de qualitat i benestar, fomentant les condicions para recuperar indústries deslocalitzades i crear de noves més innovadores i eficients, tal com s’ha posat de manifest en diferents instàncies internacionals i nacionals, de forma reiterada i especialment arran de la greu crisi sanitària, i de retruc econòmica i social, que estem patim.

Un del darrers, el Comunicat el de la Comissió Europea, del 25/5/2020: EL MOMENTO DE EUROPA: REPARAR LOS DAÑOS Y PREPARAR EL FUTURO PARA LA PRÓXIMA GENERACIÓN

Com ja vaig he exposat en altres mitjans, i ara reitero, mentre tant, els nostres polítics i organitzacions de la Conca d’Òdena incapaços de posar-se d’acord per crear les condicions (urbanístiques, infraestructures i estímuls varis) per consolidar la INDUSTRIA existent i atraure noves inversions, tot aprofitant l’excel.lent situació al “rebufo” (que no al rebuf) de l’àrea metropolitana de Barcelona, i també del Baix Llobregat, com s’està posant en evidència en el curs de la discussió del PDUAECO.

Val a dir que en la comarca crec que tenim altres mancances importants per recuperar la vitalitat industrial de l’Anoia perduda (recordem que a Igualada se l’hi va denominar la “Detroit Catalana”), que ens tindrem de “posar les piles” i corregir. Però això serà objecte de altres debats. De moment el PDUAECO és un dels pilars essencials, que no podem construir feble amb el perill de que tota la “construcció” (del model d’activitat industrial, respectuós amb la seguretat i salut de les persones i el medi ambient, l de qualitat i sostingut) o no s’aixequi o s’ensorri en quatre dies, en un mon global i molt competitiu.

UN ALTRE “TREN”, UN ALTRE OPORTUNITAT PERDUDA, que afectarà a les properes generacions, que lamentarem quan sigui massa tard ?

LA SORT EXISTEIX, PERÒ T’HA DE TROBAR TREBALLANT (o en versió atribuïda a Picasso: LA INSPIRACIÓN EXISTE, PERO TE HA DE ENCONTRAR TRABAJANDO).

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.