TORNAR

La SAREB torna a demanar el desnonament dels pisos ocupats per la PAH a Capellades

El procediment s’havia aturat el maig del 2018, quan el ”banc dolent” es va obrir a negociar

societat
Dissabte, 9 febrer 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dilluns es reactiva la causa contra les persones que van ocupar els pisos de la SAREB a Capellades. La PAH crida a una concentració als jutjats d'Igualada, al migdia.  

PUBLICITAT

La SAREB torna a demanar el desnonament dels pisos que van ocupar unes famílies recolzades per la PAH a Capellades. Es tracta del bloc que el març de 2016 van alliberar membres de la plataformade l'Anoia, un edifici de de vuit pisos al carrer d'Oló en aquesta vila, per tal d'allotjar famílies que havien patit –o estaven a punt de patir– un desnonament i no tenien cap altra alternativa habitacional. Els habitatges són propietat de la SAREB, i no havien estat habitats mai per ningú. És a dir, portaven acabades i buides des de la seva construcció, ara fa més de set anys.

La PAH remarca que "eren pisos abandonats, on ara hi ha vida. Hi ha vuit famílies formades per 15 adults i 13 menors. Famílies que no només han tingut l'oportunitat de refer la seva vida, sinó que han rehabilitat i condicionat els pisos, que en molts casos s'estaven deteriorant ràpidament i que ara compleixen per fi la seva funció. Des del primer dia hem demanat la cessió dels habitatges i la regularització de la situació de tots els inquilins, i des de fa mesos intentem negociar amb la SAREB lloguers socials per a totes les persones que viuen al bloc".

La mobilització de la PAH Anoia de fa un any per demanar un lloguer ajustat per als habitants del blocDe fet, ja a finals de 2017 la SAREB va denunciar totes les persones que habiten el bloc i va demanar el seu desnonament mitjançant un procediment penal. Aquell primer judici es va suspendre a petició de la pròpia SAREB, per continuar negociant amb la PAH la regularització de la situació dels inquilins. Des de llavors, la SAREB "ha demanat nombrosa documentació a les persones que viuen al bloc, i ens ha comunicat que estan estudiant la signatura dels lloguers socials".

Fins ara, ja que tot i que encara no han donat una resposta sobre els lloguers, la SAREB reactiva el procediment
contra les famílies del bloc i torna a demanar el seu desnonament. El nou judici es farà el proper dilluns 11 de febrer
als jutjats d'Igualada, a les 12. La postura de la PAH és "clara i coneguda: els lloguers han de ser proporcionals als
ingressos, seguint els criteris recollits en la Llei 24/2015. És a dir, un 10%, 12% o 18% dels ingressos de la
unitat familiar".

La PAH recorda que des de 2008 hi ha hagut 2.500 execucuins a l'Anoia. "Els bancs ens estan desnonant de forma
massiva de casa nostra mentre acumulen centenars de milers de vivendes buides (més de 1.150 a la nostra
comarca) a l'espera que els preus tornin a pujar per seguir augmentant el seu benefici. En aquest context, les 
administracions estan mostrant una total inoperància i fins i tot complicitat. Per exemple, la majoria dels Ajuntaments de l'Anoia van aprovar mocions on es comprometien a sancionar els bancs que mantinguessin pisos buits" expliquen.

Lamenten que "cinc anys després, no han posat ni una sola sanció. És una vergonya". Remarquen també que "la SAREB és el banc dolent que el Govern va crear per rescatar els bancs -com sempre, amb diners públics- quan la bombolla immobiliària va esclatar, i els va permetre desprendre's de gran part dels seus actius immobiliaris. Els pisos de la SAREB ja han estat pagats, doncs, amb diners públics i el just és que es puguin aprofitar perquè hi visqui la gent que ho necessita". 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.