TORNAR
PUBLICITAT

La segona fase del Parc Central es decidirà "amb un procés participatiu de 6.000 infants"

La part principal estarà inspirada en els parcs de fusta que hi ha a ciutats de Nord-Amèrica i Austràlia

societat
Dimecres, 2 gener 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament d'Igualada planteja completar el proper mandat el projecte del Parc Central, amb un canvi integral en la pastilla annexa a l'Hospital d'Igualada. L'espai acollirà quatre ambients diferents, amb un denominador comú, segons el batlle, una estreta vinculació a la natura en el marc del projecte de les 'biophilic cities'.

PUBLICITAT

El govern contempla per al segon sector del Parc Central, la parcel·la de 25.000 metres quadrats que es troba entre l'espai d'enlairament dels globus i l'Hospital d'Igualada, un projecte ambiciós que abastarà tot el proper mandat. Segons avançava Marc Castells fa unes setmanes, el gabinet d'arquitectes Batlle Roig elaborarà el seu projecte "en base a les opinions de 6.000 infants de la ciutat extretes d'un procés participatiu". 

El batlle mostrant algunes de les propostes per al parcLa configuració del parc s'adaptarà a l'orografia de la zona. Segons l'alcalde, la idea és "situar a la part elevada del terreny un negoci de restauració" -amb estètica d'hivernacle, probablement-, des del qual es podrà copsar la resta del parc. L'Ajuntament defensa que els detalls es decideixin a través de l'opinió dels més joves, però proposa diversos àmbits en aquests 25.000 metres quadrats. Un d'ells inspirat en diversos parcs amb elements de fusta de ciutats anglosaxones, com els parcs de Richmond, a Canadà, el de Canberra, a Austràlia, i el Ian Potter Wild Play, a la també ciutat australiana de Sidney. 

Entre les possibilitats que es contemplen per la resta del parc hi ha la inclusió de làmines d'aigua i una zona d'aiguamolls i destinar una part, de gairebé 2.000 metres quadrats, a la pràctica de l'street park. Hi ha prevista també la instal·lació de grades i un amfiteatre "on s'hi podran realitzar concerts o espectacles", cas de la Mostra. El procés participatiu començarà aquest 2019, encara que el volum de les obres en els diferents espais dels 25.000 metres quadrats s'allargaran durant tot el proper mandat, segons l'alcalde. 

El finançament d'una obra tan complexa "requerirà d'aportacions de diverses administracions". Per afrontar part del seu manteniment, l'Ajuntament planteja que formi part de les condicions de la concessió de l'espai de restauració. Castells anuncia que "serà un dels parcs més grans del país" i un referent per a tot el centre de Catalunya.

 

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.