TORNAR

El Servei d'Atenció del Consell va atendre deu persones de col·lectius LGTBI el 2020

La majoria de sol·licituds son de joves menors d’edat

societat
Dissabte, 21 agost 2021. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

En un moment que es fan més presents i tenen més ressò mediàtic les agressions als col·lectius LGTBI, el Consell Comarcal fa temps que treballa a través del Servei d'Atenció Itinerant, amb persones d'aquests col·lectius. A través del Consell, el febrer del 2020 es va constituir la Comissió Jove LGTBI.

PUBLICITAT

A través de l'Àrea de Joventut del Consell Comarcal, el SAI funciona com a servei d'acollida i orientació a les persones del col.lectiu LGTBI que necessitin assessorament o acompanyament. Una possibilitat per "donar resposta a situacions de discriminació, i també, a qualsevol necessitat d'acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania en relació a la diversitat sexual i de gènere". Durant el seu primer any, el 2020, "en el context de pandèmia" es va atendre una desena de persones

Les pricipals demandes "estan relacionades amb l'acompanyament a persones trans (gestió emocional, assessorament a famílies o centres educatius) i també, per fer el tràmit de canvi de nom a la targeta sanitària". El SAI és independent de la Comissió Jove LGTBI, "tot i que s'ha fet col.laboracions entre ambdós". La comissió "va ser liderada pel departament de joventut i, el SAI, va ser promogut pel departament de benestar social. En principi no hi ha cap límit d'edat per accedir al servei, tot i que la majoria de sol.licituds d'atenció rebudes provenien de joves menors d'edat".

Són de fet els adolescents menors d'edat es que més hi acudeixen. Perones "que no s'identifiquen amb el seu sexe assignat en nèixer segons les seves característiques biològiques, sigui perquè se sent del gènere contrari o bé perquè la seva identitat no s'ajusta a les categories de gènere tradicionalment establertes".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.