TORNAR

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones de la MICOD atèn a 289 persones el 2019

Al llarg del 2020, ja s’han atès a 42 persones en aquest servei

societat
Dijous, 13 febrer 2020. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La tinent de batlle Carlota Carner i la coordinadora del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), Yezirah Vázquez, presentaven aquest dimecres el balanç del 2019. El servei, que compta amb el suport de Dones amb Empenta, posa l'èmfasi en atendre les víctimes de la violència masclista, però també altres casuístiques "a nivell jurídic i d'acompanyament". 

PUBLICITAT

Carner, en la presentació de les dades del SIADEl 2019, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones de la MICOD, que ofereix assessorament jurídic i psicològic en l'àmbit laboral, social, personal i familiar a totes les dones de la Conca d'Òdena, va atendre l'any passat 289 persones. Entre aquest total, s'hi inclouen també menors (l'atenció a menors per part del SIAD es fa en el marc de les activitats de sensibilització comunitària). L'edat de dones i noies ateses és molt àmplia, però la majoria tenen entre 46 i 65 anys, tot i que també n'hi ha entre els 13 i els 18 i dones majors de 80 anys. Pel que fa al 2020, fins ara s'han atès 42 dones.

Pel que fa a la nacionalitat, un 83,9% tenien la ciutadania espanyola i la la majoria són dones casades i amb estudis primaris o secundaris. El SIAD de la Mancomunitat té punts fixes d'atenció a tres municipis de la Conca d'Òdena: Igualada, Vilanova i Montbui. A la resta de municipis les atencions són a demanda de les dones, el que anomenem servei de proximitat, sent les professionals del servei les que es desplacen al municipi. Per primera vegada, a l'any 2019 s'ha donat atenció als set municipis de la Conca d'Òdena.

A Igualada, hi ha atencions cada dimarts matí i tarda, en què un equip format per una educadora, una psicòloga i una advocada. Tot i que la majoria de dones ateses son del municipi, també s'atenen dones de la resta de municipis de la Conca, ja que la prioritat del servei és donar atenció a aquella dona que ho necessiti. La tinent de batlle Carner expressava que "ens agradaria que no fos necessari oferir aquest servei, ja que voldria dir que vivim en una societat més justa i igualitària, però la realitat és que es tracta d'una demanda social i estem molt satisfetes que el servei que s'ofereix sigui tan eficaç i que puguem atendre totes aquestes dones, que poden rebre l'ajuda que necessiten".

Per la seva part, Vázquez va explicar que "si bé hi ha una especial incidència en els problemes vinculats amb la violència masclista, des del SIAD donem sortida i suport a qualsevol situació, estem oberts a qualsevol casuística, tant a nivell jurídic, com també d'acompanyament". La principal casuística de les consultes, segons el balanç, són les "dificultats emocionals", amb 163 casos.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.