TORNAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT

Una setantena de persones acaben el curs a l'Aula d'Alfabetització d'Igualada

societat
Dimarts, 2 juliol 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una setantena d'alumnes d'orígens diferents han estat enguany a l'Aula d'Alfabetització. El curs, de 100 hores lectives, els ha ofert eines bàsiques per desenvolupar-se en la llengua catalana.

PUBLICITAT

Alguns dels participants, amb el diploma acreditatiuHa finalitzat el curs a l'Aula d'Alfabetització en català adreçat a persones adultes d'origen estranger que no tenen competència oral ni escrita per accedir al nivell inicial del Consorci per la Normalització Lingüística i que tenen interès per aprendre el Català. El curs l'ha organitzat el Servei d'Atenció a les Migracions de l'Ajuntament d'Igualada i compta amb els docents i voluntaris de l'APLEC (Associació Promotora de la Llengua Catalana).

Tant la mesura 34 del Pacte Nacional per a la Immigració (emprendre un programa d'abast nacional per a l'alfabetització) com l'article 9 de la Llei d'acollida de les persones immigrades i les retornades a Catalunya (que regula les competències lingüístiques bàsiques) aposten per oferir una formació en competències lingüístiques bàsiques a les persones immigrades d'origen estranger.

Aquest curs han passat per l'Aula d'Alfabetització en català, 70 alumnes, d'orígens diferents: Marroc, Pakistan, Ghana, Ucraïna, Xina i Hondures. Les classes han seguit el calendari escolar i s'han dut a terme en diferents dies i horaris en aules de l'Espai Cívic Centre i de l'Escola Pia. El curs ha tingut una durada de 100 hores lectives. Les inscripcions pel pròxim curs 2019-20, es faran a l'Espai Cívic Centre, entre el 12 i 20 de setembre.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.