TORNAR

La Síndica d'Igualada atèn més de 100 casos el 2018, amb les multes i la qualitat urbana com a qüestions principals

Rosa Sánchez en va donar compte aquesta setmana en un ple extraordinari

societat
Dijous, 6 juny 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Síndica Municipal de Greuges d'Igualada va atendre 109 casos l'any passat dels quals només un queda en tràmit. Les qüestions relatives a qualitat urbana i multes van ser el gruix principal de casos.

Aquest dimarts Rosa Maria Sánchez presentava davant el plenari municipal el seu informe anual d'activitat corresponent a l'any 2018. Entre el públic assistent al Saló de Sessions hi havia el Síndic de Sant Cugat del Vallès, Ramon Palacios, l'exsíndica de Vilafranca del Penedès, M. Glòria Valeri, i l'exsíndica d'Igualada, Assumpta Sagristà.

La Síndica va donar compte de la seva activitat en un ple extraordinariEls 12 mesos de 2008, la Síndica Municipal va dur a terme un total de 109 actuacions, 8 més que l'any 2017. D'aquestes 109 accions, 40 van correspondre a Consultes, Assessoraments i Informacions (CAI), 68 van estar emmarcades en el capítol de les Queixes i, finalment, 1 va correspondre a Recomanació d'Ofici. De tots els casos rebuts, 59 han estat promoguts per homes, 48 per dones, 1 per un col·lectiu i, en 1 ocasió, la Síndica ha actuat d'ofici. 

La majoria dels casos, 76, van ser portats de manera presencial, nou per telèfon, 22 per correu electrònic, i dos per correu postal i 108 casos –el 99.08% del total– ja han estat resolts. Ara mateix, només n'hi ha un en tràmit. Per procedència geogràfica, la majoria de les actuacions corresponen als districtes Centre i Pla de Sant Magí, destacant també les 23 actuacions de l'àmbit municipal traslladades per ciutadans d'altres municipis de l'entorn. Els àmbits de gestió municipal que més casos van concentrar van ser Qualitat Urbana, amb un total de 25, i Multes, amb 21.

Es tracta d'actuacions gratuïtes per a tothom i que es duen a terme amb confidencialitat i vetllant especialment per la intimitat de les persones, actuant sempre en base als principis d'equitat, independència, bona fe i legalitat. Els interessats a contactar-hi ho poden fer de dilluns a divendres, de 8 a 3. Els
dilluns fa atenció presencial a hores concertades a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'edifici principal del consistori; la resta de dies les consultes s'atenen telefònicament i telemàticament. S'hi pot contactar al telèfon 93 803 19 50, extensió 2553, i al correu electrònic sindicatura@aj-igualada.net.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.