TORNAR

La Síndica Municipal d'Igualada crida a resoldre el conflicte "a través del diàleg polític"

societat
Divendres, 18 octubre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Síndica considera que els dirigents independentistes "ja mai haurien d'haver estat empresonats". Fa una crida a "la  responsabilitat  d'institucions, entitats, associacions i, especialment, dels partits polítics,  per aconseguir el manteniment de la convivència, la pau social i la resolució del conflicte" i se solidaritza amb les persones empresonades i famílies.

En un comunicat, la Síndica Municipal d'Igualada, Rosa Sànchez, ha dit la seva sobre la sentència del Suprem. Exposa que "un conflicte que té la seva base en una qüestió política,  mai  hauria  d'haver  estat  objecte  d'un  procés  judicial.  Els  conflictes  polítics  cal assumir-los  i  resoldre'ls  des  del  diàleg  i  la  negociació,  en  termes  profundament  democràtics  i des  de  les  institucions, amb el major respecte cada opció política".

Entén que "el  dictat  que  hem  conegut  de  la  sentència  només  provocarà  el  manteniment  del conflicte i un major patiment pels representants de la societat civil i els polítics i polítiques,avui condemnats,i que mai haurien d'haver estat empresonats". Remarca que "l'exercici de drets com el dret de reunió, de manifestació, de llibertat d'expressió, com a drets civils i polítics de la ciutadania, mai i en cap circumstància poden  estar  limitats  i  especialment  en  processos  que  han  estat  clarament  respectuosos  des d'actituds democràtiques, pacífiques i no violentes".

Finalment, manifesta que de la mà "de companys  al  capdavant  de  les  sindicatures  locals  de molts altres pobles i ciutats, vull reiterar el meu compromís per la convivència i la defensa dels drets  de  proximitat,  entesos  i  reconeguts  en  la  Carta  Europea  de  Salvaguarda  dels  Drets Humans a la Ciutat, el Conveni Europeu per a la Protecció dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals i la pròpia Declaració Universal dels Drets Humans".    


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.