TORNAR

La sobirania energètica, tema d'una xerrada organitzada per Poble Actiu

Es farà aquest divendres 18 de novembre, amb la participació de Dani Cornellà, diputat de la CUP, i Jaume Fons, de Som Energia Anoia

societat
Dilluns, 14 novembre 2022. 17:19. Redacció AnoiaDiari.

"L'AP-7 com a recurs per crear energia solar i preservar el paisatge" és el tema de la xerrada que es farà aquest divendres a Igualada. Organitzada per Poble Actiu, comptarà amb la participació de Dani Cornellà, diputat de la CUP, i Jaume Fons, de Som Energia Anoia que "exposaran propostes perquè la transició energètica sigui democràtica i sigui respectuosa amb el territori". L'acte, obert a tothom, es farà a les 7 de la tarda, a la Sala de Socis de l'Ateneu Igualadí.

"L'Anoia, i moltes altres comarques de l'entorn, estan veient com es plantegen nombrosos projectes de macroparcs eòlics i solars impulsats per les grans elèctriques, sense la participació de la gent i amenacen d'agreujar el despoblament i l'abandonament agrícola que viu el món rural. El projecte de la MAT, que creua de Bellprat a Hostalets de Pierola, els parcs eòlics de l'Alta Anoia o el parc solar de Mataclan a Sant Martí de Tous, són només alguns dels projectes que poden suposar un greu impacte ambiental i social a la comarca" assenyalen des de Poble Actiu, remarcant que "hem d'afrontar l'emergència climàtica i, per fer-ho, necessitem una aposta decidida per les energies renovables per aconseguir avançar cap a la sobirania energètica. Però, hi ha alternatives a aquests grans projectes, imposats des de Madrid i que tenen per objectiu donar grans beneficis econòmics per les elèctriques?" Des de Poble Actiu consideren que "sí que hi ha alternatives, com l'autoconsum, Comunitats Energètiques Locals, petits projectes o el projecte de cobrir de plaques tota l'AP-7."

Per parlar d'aquestes alternatives, Poble actiu ha organitzat aquesta xerrada, que comptarà amb la participació del diputat de la CUP, Dani Cornellà, que exposarà el projecte que ha plantejat la CUP per instal·lar plaques solars fotovoltaiques en tot el recorregut de l'AP-7 per generar una part important de l'energia que necessita Catalunya. Aquest estudi, que ha estat elaborat per experts, pretén ser un contrapunt a projecte que impulsen les grans elèctriques, amb un gran impacte ambiental i que no compten amb el suport de la gent i dels ajuntaments dels pobles afectats. També hi intervindrà Jaume Fons, de Som Energia Anoia, exposarà quines accions realitzen des de l'entitat què es pot fer des dels particulars, empreses, entitats i ajuntaments per avançar cap a la sobirania energètica i, específicament, parlarà de les Comunitats Energètiques Locals.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.