//Plugins sense CDN ?>
El sopar va incloure plats com focaccia de verdures, truites amb pa amb tomàquet i albergínia amb salsa de miso, elaborats amb aliments recuperats
El passat dijous 26 de setembre, el restaurant Somiatruites va acollir un sopar especial com a part de la seva participació en el programa d'àpats Gastrorecup, la iniciativa apadrinada per la reconeguda xef Ada Parellada i impulsada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.
L’esdeveniment, que va comptar amb la participació de més de cinquanta comensals, va buscar conscienciar la ciutadania sobre el malbaratament alimentari mitjançant una experiència gastronòmica única amb plats elaborats a partir d'aliments recuperats.
L’acte va comptar amb la participació de la xef Ada Parellada, qui va subratllar la importància de conscienciar la ciutadania sobre el malbaratament alimentari. Segons Parellada, “un de cada tres aliments es llença injustificadament, i amb el 25% del que es llença, es podria combatre la fam mundial”.
Per la seva banda, Xavi Andrés, arquitecte i copropietari del Somiatruites, va destacar el paper de la cuina catalana com a cuina d’aprofitament: “Les croquetes, per exemple, van néixer com una manera d’aprofitar els aliments. En aquest sopar Gastrorecup, hem aprofitat els últims pebrots, albergínies i tomàquets de la temporada de l’hort per elaborar alguns dels plats”.
El menú va incloure plats com la focaccia de verdures, preparada amb els darrers tomàquets i pebrots de l'hort del restaurant, croquetes de bolets de temporada, albergínia a la brasa amb salsa de miso, truites de verdures amb pa amb tomàquet i donuts de guisat de melós de vedella amb salsa Hoisin, entre altres propostes que van demostrar com es poden aprofitar els aliments descartats sense renunciar a la qualitat ni al sabor.