TORNAR
PUBLICITAT

SOS Penedès considera "fals" el procés participatiu del Pla Director de la Conca

Entenen que persegueix ”com a únic objectiu justificar la requalificació de 400 hectàrees”

societat
Dissabte, 4 juliol 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Després que Unió de Pagesos i Per la Conca qüestionessin la planificació urbanística de l'entorn de la Conca d'Òdena i com es desenvoluparà el pla de participació, la plataforma SOS Penedès se suma a les crítiques. Entenen que "es comença el procés amb les cartes marcades."

PUBLICITAT

L'entitat ecologista SOS Penedès considera "fals" el procés participatiu que s'ha endegat fa poques setmanes per elaborar el PDU de la Conca d'Òdena i el titlla de "fals". Segons recull l'ACN, l'entitat creu que "el procés té com a únic objectiu justificar la requalificació de 400 hectàrees agrícoles a polígons industrials o logístics, sense estudis econòmics ni socials previs, necessaris per saber quina és la situació actual".

Imatge de les superfícies industrials proposades FOTO: Sos PenedèsCreuen que el procés arrenca a "amb les cartes marcades" i que "no obre la porta a un debat amb profunditat sobre el model de desenvolupament de la Conca d'Òdena". L'entitat demana la retirada del Pla Director i que es treballi en la direcció del Pla Territorial i dels Plans Directors de les diferents comarques de la Vegueria del Penedès. SOS Penedès considera que "no s'han fet estudis de la realitat actual de les activitats econòmiques a la Conca per detectar quins són els veritables problemes i quina seria la millor manera de resoldre'ls". També veuen necessari dissenyar un nou model de territori econòmic, social i ambiental, "que ha de guiar les polítiques públiques presents i de futur". Creuen que els plans que surtin a partir d'ara "no es poden fer amb les mateixes eines del segle passat, ni amb l'obscurantisme que, fins ara, ha fet gala l'administració."

SOS Penedès demana "treballar en el marc del Pla Territorial de la Vegueria Penedès i, dins d'aquest, dissenyar el Pla de la Conca d'Òdena amb les seves especificitats". També subratllen que és important "esmerçar recursos tècnics i orientar el planejament cap a un model que s'adapti a les característiques del territori i respongui als reptes d'una societat ambiental, de rehabilitació i economia circular, no d'expansions innecessàries i obsoletes."

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.