TORNAR
PUBLICITAT

La Torre celebrarà els 30 anys de les seves campanes

L’actual conjunt es va encarregar a un artesà de Heilbronn, a Alemanya

societat
Dissabte, 27 juliol 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Fa 30 anys, La Torre de Claramunt estrenava campanes per a la parròquia de Sant Joan de la Torre. Es tracta del primer conjunt harmònic de campanes de l'Estat espanyol.

L'acte de consagració de les campanes, fa trenta anysEl mes vinent, el diumenge 18 d'agost tindrà lloc la celebració del 30è aniversari de les campanes de la Torre de Claramunt, després de la missa dominical. Així, un cop acabat l'acte litúrgic el Mossèn Pep Aguilar, en nom de la Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya, farà un breu parlament sobre les campanes de la parròquia de Sant Joan de la Torre i una explicació del perquè el campanar de l'església és tant important per al patrimonial campanològic català i espanyol, ja que es tracta del primer conjunt harmònic de l'estat.

En aquest acte es vol comptar amb Gaspar Vilarrúbias i Codina, procurador dels conjunts harmònics a Catalunya. I un cop finalitzat l'acte de commemoració es farà un bon repic de campanes per celebrar la recuperació d'aquest patrimoni cultural de la comarca de l'Anoia. Les campanes originals de l'església de Sant Joan Baptista de la Torre de Claramunt es van perdre durant la Guerra Civil. Gràcies a l'interès popular i la família Vilarrubias d'Igualada es van aconseguir els fons per encarregar la fabricació d'unes noves campanes al taller Heilbroon (Alemanya), les quals van ser beneïdes el 14 d'agost de 1989.

El conjunt recuperat consta de quatre campanes, una primera de nom Montserrat i que mostra el relleu de la Mare de Déu de Montserrat, una segona té per nom NazarenaVocca, amb una imatge de Jesús de Natzaret, una tercera, de nom Ara Pacis mostra gravat el relleu d'un altar i una quarta, de la qual manca informació per a ser identificada.


1 Comentaris

B

Blai Ciurana i Abellí

Cassà de la Selva

30 de juliol 2019.11:16h

Respondre

Bon dia. Sóc en Blai Ciurana, secretari de la Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya.

En primer lloc us vull donar les gràcies per la noticia de celebració dels trenta anys de les... Llegir més campanes de La Torre de Claramunt. Us agraïm que en feu difusió ja que el món de la campana és molt desconegut per la majoria de Gent.

Les quatre campanes estan perfectament afinades en un acord Parsifal i porten els següents noms de petita a grossa:
Reina de la Pau (Sol’)
Natzarena (Mi)
Montserrat (Re)
Joana (Si)

El campanar és molt estret i de difícil accés i probablement hauran mal interpretat ”Regina Pacis” com a ”Ara Pacis”.

Atentament,
Blai Ciurana i Abellí, secretari CCCC.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.