TORNAR

La transmissió de la COVID a l'Anoia gairebé s'ha frenat, però també la vacunació

Del total de població anoienca, un 70,5% ha completat la pauta de vacunació

societat
Divendres, 24 setembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els indicadors a Igualada i l'Anoia de transmissió de la COVID son els més baixos en els tres darrers mesos. La velocitat de transmissió és de 0,50 a Igualada i 0,56 a l'Anoia, mentre que el risc de rebrot és per sota dels 50 punts.

PUBLICITAT

Un dels punts de vacunació de l'ICS de la Catalunya CentralCal remuntar-se als primers mesos de l'any, quan hi havia menys disponibilitat de dosis, per trobar unes xifres de vacunació tan baixes com ara a l'Anoia. Una situació paral·lela a la resta del principat. El diumenge 19 de setembre es va arribar al mínim dels últims quatre mesos: tres persones es van posar alguna de les dosis aquell dia. El dia que més persones van ser vacunades a l'Anoia—amb alguna de les dues dosis— enguany va ser el 22 de juny. Van ser 2.302 persones. Un número superior a tots els que s'han vacunat els últims deu dies. 

A l'Anoia han completat la pauta de vacunació 86.522 persones, el 70,5% del total d'habitants (i en aquest total s'hi inclou també els menors de dotze anys, als que encara no s'ha obert la vacunació). En un moment que fins i tot algunes de les vacunes han caducat —segons la Generalitat 100.000 a Catalunya—, s'han multiplicat les crides a les persones que encara no han rebut cap dosi, perquè passin pels centres de vacunació.

La xifra de persones ingressades als dos hospitals de referència, el d'Igualada i el de Martorell, ha anat baixant. Les persones hospitalitzades s'han estabilitzat entorn de la quinzena, quan el màxim de la cinquena onada van ser 32. En els últims trenta dies s'han produït una mort per coronavirus, registrada el 16 de setembre. Durant l'agost, cinc anoiencs van perdre la vida a causa de la pandèmia. El total de defuncions des del març de 2020 és de 635.

CONSULTA AQUÍ LES DADES I GRÀFICS DE L'EVOLUCIÓ, DIA A DIA, DE LA COVID-19 A IGUALADA I L’ANOIA 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.