TORNAR

Una trentena de rèptils i amfibis arriben al CRARC cada setmana

El CRARC de Masquefa denuncia la compra compulsiva d'animals

societat
Divendres, 12 agost 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC) s'ubica a Masquefa i, durant els períodes de vacances, tant a l'estiu com la setmana santa, el CRARC rep i recull una trentena d'animals a la setmana. El director tècnic del centre, Joaquim Soler, destaca la importància de la 'compra responsable d'animals'.

Durant els períodes d’estiu i Pasqua, el CRARC recull al voltant de 30 exemplars de diverses espècies cada setmana. En canvi, la resta de l’any reben uns 5 exemplars per setmana, i a l’hivern l’entrada d’animals és pràcticament nul·la.

Més del 60% dels rèptils i amfibis que arriben al centre són donacions directes de les persones que els tenen a casa com a mascota. Per desgràcia, la compra compulsiva d’animals per a mantenir com a mascota acaba sent, moltes vegades, un problema per als que l’han comprat. La resta, prop del 30% els porten els agents rurals, Mossos o Policies locals, que els troben ferits, abandonats o decomissats. L’altre 10% provenen d’altres centre de recuperació de Catalunya o d’Espanya.

El director tècnic del CRARC, Joaquim Soler, declara que 'a l'estiu, es nota considerablement l'augment dels ingressos d'animals'. Pel que fa als rèptils més freqüents, Soler explica que l'espècie més abundant 'és la tortuga de Florida' - les que es compren com a mascota - i, després d'aquestes, també els arriben tortugues mediterrànies, 'que són terrestres i són l'espècie autòctona a Catalunya.

Joaquim Soler puntualitza que amb les tortugues terrestres el CRARC duu a terme projectes de conservació en col·laboració amb la Generalitat i la Diputació, des de l'any 1992.

Manca de responsabilitat en la compra d'animals

El director tècnic del centre de recuperació considera que 'cal incidir molt en la compra responsable de qualsevol animal, bé sigui domèstic o salvatge'. De fet, Soler subratlla que 'les compres compulsives o per modes porten a conseqüències nefastes per al comprador i per a l'animal'.

Per aquest motiu, des del CRARC es demana que es 'reflexioni i els ciutadans s'informin abans de comprar un animal', ja que adquirir-lo significa un compromís i una responsabilitat que 'no tothom està disposat a tenir'.


1 Comentaris

A

Alfons

Igualada

12 d'agost 2011.22:10h

Respondre

Endavant Quim, amb aquesta tasca també fas pais!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.