TORNAR
PUBLICITAT

Els tres vigilants municipals de Calaf passen a formar part de la xarxa Rescat

Es tracta d’una emissora de la Generalitat vinculada as Mossos, que té cobertura a la pràctica totalitat del territori

societat
Dijous, 19 novembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els vigilants municipals compten des d'ara amb un terminal que permetrà contactar amb més agilitat amb els Mossos d'Esquadra. Els tres agents municipals han rebut un curs de formació per conèixer el funcionament de l'emissora.

PUBLICITAT

Ja fa dos mesos, el ple calafí va aprovar el conveni amb el Departament d'Interior de la Generalitat per tal d'afavorir les comunicacions dels vigilants municipals amb la Xarxa Rescat. Aquest dimarts, el Departament d'Interior feia el lliurament d'una terminal de la Xarxa Rescat al cos de vigilants municipals. Es tracta d'una emissora de la xarxa que aplega els cossos de seguretat i els gestors d'infraestructures i emergències de Catalunya per coordinar-se amb més eficiència.

Una de les reunions d'aquesta xarxaEl terminal va connectat directament amb la sala dels Mossos d'Esquadra, permetrà comunicar qualsevol incidència amb més agilitat i també saber qualsevol comunicació per part del cos policia i així actuar i donar millor servei al municipi. La xarxa Rescat és la xarxa de radiocomunicacions d'emergència i seguretat, propietat de la Generalitat, que aplega els cossos de seguretat i els gestors d'infraestructures de Catalunya. El propòsit de la xarxa Rescat és servir a tots i cadascun dels col·lectius implicats en la seguretat i les emergències amb la finalitat de millorar el rendiment, l'eficàcia i l'operativa de tots els recursos del país que treballen en aquest àmbit.

Rescat dóna cobertura al 97% del territori i al 99% de la població pel que fa a emissora de vehicle, i al 90% del territori i al 97% de la població pel que fa a emissora portàtil, amb un total de 255 estacions base (TBS) desplegades arreu amb l'objectiu de cobrir els requeriments de seguretat i capacitat de resposta en situacions d'emergència, tant en zones urbanes com en rurals.

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.