TORNAR

La trobada de turisme sostenible d'Airbnb reuneix 300 persones a Igualada

Els allotjaments via Airbnb creixen sobre un 30% a Igualada el 2018, segons la plataforma

societat
Dijous, 9 maig 2019. 15:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les possibilitats del turisme sostenible i el paper que hi poden tenir territoris com el nostre eren l'eix de la trobada que reunia aquest dijous al matí, al Museu de la Pell, tres centenars de persones. 

PUBLICITAT

Cinc mesos després que Airbnb anunciés la seva arribada a Igualada en forma de 'Healthy Destinations Lab', Igualada acollia el primer gran esdeveniment relacionat amb la plataforma, el 'New Destinations Summit. Es tracta d'un esdeveniment per "unir la indústria, els polítics i els actors locals per explorar, innovar i col·laborar en la construcció de models de turisme sostenibles". A més de vicepresident de Polítiques Públiques i Comunicació d'Airbnb, hi havia l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, i la consellera igualadina Àngels Chacón. També diversos càrrecs polítics i experts en turisme d'altres països.

El Museu de la Pell d'Igualada ha acollit aquesta sessióEl turisme i els viatges representen més del 10% del PIB global i 1 de cada 10 llocs de treball a tot el món, però els seus beneficis sovint no es distribueixen de manera uniforme. Al voltant de la meitat dels municipis de Catalunya, per exemple, no tenen hotels o altres tipus d'allotjament tradicional. Però en 120 de les localitats sense hotels a Catalunya, els viatges a través de la plataforma Airbnb han ajudat a impulsar l'economia amb 1,5 milions d'euros.

Les possibilitats de llançar una comarca com l'Anoia es poden posar en comparació amb el que hi ha a França- el país més visitat del món: al voltant del 90% de les localitats tenen menys de 2.000 habitants i no compten ni amb hotels ni amb un altre tipus d'opcions d'allotjament turístic. No obstant això, els amfitrions a la plataforma Airbnb han ajudat a l'arribada de 1,9 milions de visitants a aquestes regions locals, visitants que potser sense aquesta opció no haguessin existit. A l'Estat espanyol, l'arribada d'hostes a destins rurals amb menys de 2.000 habitants s'ha incrementat més del 130% en els últims dos anys.

En el cas d'Igualada, "l'arribada d'hostes a través de la plataforma Airbnb s'ha incrementat un terç en 2018 i el total d'ingressos per als amfitrions a la ciutat d'Igualada en 2018 s'ha doblat sense suposar un cost addicional en inversió per a infraestructures turístiques".

Entre els representants vinguts d'altres estats, hi havia persones de més de 10 països, incloent Portugal, Itàlia, Dinamarca, Tailàndia i Colòmbia, s'han reunit a Igualada amb membres de la comunitat local i experts en turisme d'arreu del món en aquesta cimera, part del programa Healthy Destinations Lab impulsat per Airbnb i l'Ajuntament d'Igualada. Considerat el primer programa dissenyat específicament per "fomentar la creació de turisme sostenible impulsat per les comunitats locals, aquest programa va ser inaugurat per l'alcalde d'Igualada fa un any en col·laboració amb Airbnb". 

"El turisme és un motor per a les destinacions voltant del món, però els seus beneficis moltes vegades poden estar concentrats en mans d'uns pocs", ha afirmat assegura Chris Lehane, vicepresident d'Assumptes Públics d'Airbnb. "La gent cada vegada viatja més i nosaltres volem ajudar perquè polítics, la indústria i destinacions s'uneixin en una conversa global per fer del turisme una oportunitat per a tothom. Tot i que les solucions poden ser diferents en cada lloc, Igualada és el perfecte exemple global de com polítics i ciutats poden treballar conjuntament per construir models turístics sostenibles que beneficiïn a tots".

La plataforma defensa que el 'Healthy Destinations Lab' "ha ajudat a crear consciència sobre com els residents locals poden ser part de la solució a Igualada. El projecte ha sensibilitzat sobre com els ciutadans locals poden ajudar a allotjar als visitants durant la celebració de grans esdeveniments mentre es generen beneficis econòmics per a les famílies i empreses locals, i ha ajudat a fomentar la col·laboració amb les autoritats sobre com la ciutat pot posicionar-se com una destinació turística tot l'any".


1 Comentaris

P

Pau

Igualada

10 de maig 2019.08:34h

Respondre

De debó que han celebrat aquesta cimera del turisme sostenible al mig del RecStores (capitalusme pur) que és el menys sostenible que hi ha?
Una cosa així nimés pot passar a Igualada.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.