TORNAR

La Unitat de Fractura Osteoporòtica de l'Hospital farà el mentoratge d'un programa internacional

societat
Dimecres, 14 juliol 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Fundació Internacional de l'Osteoporosi ha triat l'Hospital Universitari i la seva unitat en aquest àmbit, per convertir-se en un dels sis centres mentors en noves tècniques per tractar en aquest àmbit. El programa de tutoria té com a objectiu crear una comunitat de tutors amb els coneixements, les habilitats, la competència i el rendiment per donar suport a l'inici i la sostenibilitat de les Unitats de Fractura (FLS).

PUBLICITAT

La Unitat de Fractura Osteoporòtica de l'Anoia (FLS, l'acrònim en anglès de Fracture Liaison Service) ha estat seleccionada per formar part d'un programa de tutoria que donarà suport a la implementació i la sostenibilitat de les Unitats de Fractura (FLS), i altres tipus de serveis d'Atenció Post fractura osteoporòtica a l'Estat Espanyol, dins del marc de la iniciativa Capture the Fracture® Partnership (CTF-P).

Es tracta d'una iniciativa mundial que té la missió d'accelerar la implantació de models coordinats d'atenció per a la prevenció secundària de fractures. Aquesta iniciativa mundial pretén involucrar a les principals parts interessades i a les coalicions existents, oferir un full de ruta política, desenvolupar recursos de suport i solucions digitals. Un altre component fonamental és la tutoria. Als mentors se'ls ofereixen formació en línia, seguides de sessions periòdiques de suport. Formarà part d'un equip d'experts en Unitats de Fractura (FLS), compartint els seus coneixements i experiència per donar suport a la posada en marxa de nous serveis i guiar els existents perquè siguin més eficaços.

La FLS la conformen el Consorci Sanitari de l'Anoia (CSA), la Fundació Sanitària Sant Josep (FSSJ) i l'Institut Català de la Salut (ICS). Va ser guardonada, tant el 2019 com el 2020, amb el premi Best In Class, que concedeix Gaceta Mèdica i la Càtedra d'Innovació i Gestió Sanitària de la Universitat Rey Juan Carlos. La FLS Anoia, en aquesta darrera edició (XV) dels Premis BIC havia concorregut dins l'apartat de Fractura per Fragilitat. Edició que va comptar amb la participació de més de 90 Hospitals amb un total de 300 Serveis Especialitzats pel que fa a l'Estat Espanyol.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.