TORNAR

Els usuaris del Banc de Queviures d'Igualada baixen, però encara són més que abans de la pandèmia

Durant tota la segona meitat de l’any, els beneficiaris eren més de 800, que equival a 300 unitats familiars

societat
Dissabte, 6 març 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els efectes socials de la COVID-19 i l'impacte que ha tingut la pandèmia en el manteniment de les famílies en situació més precària encara són ben presents. Tot i que el juny passat es va arribar als 1.000 beneficiaris, encara no s'ha tornat a les xifres d'abans de la pandèmia.

La seu del Banc de Queviures, a IgualadaEl mes de febrer, un total de 278 famílies d'Igualada va rebre productes del Banc de Queviures, el servei municipal per garantir la cobertura de necessitats bàsiques d'alimentació en la població més vulnerable. Aquestes 278 famílies representaven un total de 737 beneficiaris. Una xifra que encara és superior als 659 del febrer de l'any passat. Un cop va esclatar la COVID-19, amb el confinament perimetral, la casuística d'unitats familiars que depenien del Banc de Queviures a Igualada es va disparar. Es va arribar al miler de beneficiaris. 

Des de l'estiu, amb la finalització del primer confinament, la xifra d'unitats familiars i de beneficiaris es va mantenir primer i després ha anat a la baixa. El setembre, els beneficiaris eren 875, l'octubre 896, el novembre 879, el desembre 835 i, els dos primers mesos d'aquest any s'ha baixat del llindar dels 800. El gener eren 789 i el darrer mes 737.

Hi ha més homes que dones entre els beneficiaris (incloent infants en les dues categories), en una proporció lleugerament superior, segons les dades que aporta l'Ajuntament. Dels 875 beneficiaris del setembre, 445 eren homes i 430, dones. El novembre, van ser 470 homes per 409 dones. El darrer mes, pels 383 homes beneficiaris, hi va haver 353 dones.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.