TORNAR

Els usuaris del Banc de Queviures d'Igualada tornen a les xifres d'abans de la pandèmia

Aquest 2021, uns 145 infants es beneficien regularment de les targetes moneder dels menjadors

societat
Dissabte, 18 setembre 2021. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

La introducció de les targetes moneder des de fa un any, a més de la progressiva millora econòmica després dels tancaments, ha permès aquesta reducció. Ara, hi ha un centenar d'usuaris menys que abans que comencés la crisi pandèmica.

PUBLICITAT

L'espai del Banc de Queviures igualadíEl total de beneficiaris del Banc de Queviures d'Igualada el darrer mes va ser de 534, que son segons l'Ajuntament 203 famílies. Es tracta d'un nombre més baix, fins i tot, del que hi havia abans de l'inici de la pandèmia, el febrer del 2020. Aleshores, els usuaris eren 659. Amb el confinament més estricte i l'aturada de moltes de les activitats econòmiques, la demanda del Banc de Queviures es va enfilar i al cap de tres mesos eren ja un miler de persones. Des d'aleshores, s'ha anat reduint progressivament, gairebé mes a mes. El setembre de fa un any eren 875. A inicis de 2021, eren 783 els beneficiaris, gairebé tres centenars de famílies.

El descens del darrer any ha tingut tant a veure amb la suavització de la precarietat econòmica com per la introducció de les targetes moneder a la ciutat, per garantir l'alimentació als infants que tenien beques menjador durant la pandèmia. El servei, s'ha estès posteriorment als aturats. Es van començar a distribuir el juny del 2020, amb 45 famílies i 132 persones beneficiàries. Durant aquest any 2021, el nombre de famílies beneficiàries s'ha estabilitzat sobre les 75, amb 221 persones beneficiàries, de les quals 145 son infants. La despesa mensual aquest setembre era de 7.460 euros. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.