TORNAR

L'utilització de les zones taronges d'Igualada arriba als 90.000 tiquets en mig any

societat
Divendres, 30 juliol 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El govern de Junts per Igualada afirma que el balanç d'aquest model d'aparcament és un èxit i planteja ampliar aquests estacionaments. El pròxim espai de zona taronja pot ser al Poble Sec.

PUBLICITAT

Carlota Carner, tercera tinent d'alcalde d'Igualada, presentava dimecres el seguiment de les dades d'utilització de les zones taronges de la ciutat durant aquest primer semestre. En total, des del mes de gener i fins al mes de juny, s'han expedit un total de 89.899 tiquets gratuïts. D'aquest total, 15.355 han estat el mes de juny, que és el període on han tingut més demanda per part dels usuaris.

La responsable d'Urbanisme exposa que "les dades mostren una progressió ascendent en la utilització d'aquestes zones i de ben segur que s'arribarà a més dels 100.000 tiquets gratuïts quan tanquem les dades del mes de juliol". Dades que "avalen aquest model d'aparcament gratuït amb temps limitat que ha afavorit la rotació d'estacionaments en zones molt concorregudes de la nostra ciutat".

S'han habilitat els últims mesos dues noves zones d'aquest tipus, una entorn del CAP i l'altra a la Sagrada Família, que se sumen a les que ja hi havia en funcionament a Cal Carner i entorn del Mercat de la Masuca. Les zones taronja són estacionaments gratuïts regulats, en els que cal treure un tiquet per estacionar sense cost durant una hora i mitja. L'horari de funcionament és el mateix que a la resta de zones d'aparcament regulat.

L'Ajuntament entén com un exemple d'èxit "les 35 places de zona taronja que des del mes de maig s'han ubicat entorn del CAP i l'estació, entre el Passeig Verdaguer i l'avinguda de Montserrat. Tant els comerciants de la zona com els clients i veïns valoren molt positivament aquest canvi que garanteix la rotació en l'aparcament durant les hores més concorregudes". Davant d'aquesta bona acceptació la tinent d'alcalde Carlota Carner avança que l'ajuntament està estudiant la implantació d'altres possibles zones taronges entorn del barri del Poble Sec.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.