TORNAR

Vallbona i Canigat renoven l'acord pel control de les colònies de gats del poble

El municipi vol emprar mesures per evitar la sobrepoblació

societat
Dimarts, 12 juny 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La gestió de les colònies de gats de Vallbona d'Anoia pel que fa al seu manteniment i la promoció de l'adopció continuarà dirigida per l'entitat Canigat. L'entitat també es compromet a fer activitats sobre la tinença responsable d'animals de companyia.

Vallbona d'Anoia i l'entitat Canigat han renovat el seu conveni de col·laboració. L'acord estipula que aquesta associació vetllarà per la gestió i control de les colònies de gats del municipi segons el mètode CER: captura, esterilització i retorn, si s'escau.  Aquest control de la població dels gats es farà a través de la reestructuració, ordenació i manteniment de colònies controlades. Es promourà l'adopció dels gats acabats d'abandonar, de les cries i, en general, de tots els gats susceptibles de ser socialitzats.

La presència de gats a Vallbona es posarà sota controlCanigat també es responsabilitza d'identificar les ubicacions de les colònies de gats amb la intenció de reudir els punts d'alimentació, valorar el seu estat i mantenir aquesta informació actualitzada. El control de les colònies es farà de manera progressiva seguint uns objectius anuals i segons el pressupost i les directrius de l'Ajuntament, d'acord amb el 'Programa per a l'establiment de colònies controlades de gats en àmbits urbans' de la Diputació de Barcelona. Amb la col·laboració de l'Ajuntament, Canigat també promourà una activitat anual de conscienciació sobre tinença responsable d'animals de companyia.

L'Ajuntament, per la seva part, vetllarà pel manteniment de les menjadores i aburadors, que ja va instal·lar l'any passat, als quals només hi podrà accedir personal autoritzat, que només utilitzarà el pinso en els punts d'alimentació autoritzats. L'objecte del conveni, dins de la Llei de protecció dels animals, és el foment de la tinença responsable dels animals, i es concreta en el control de la població de gats de carrer del municipi de Vallbona d'Anoia amb la intenció d'evitar els problemes derivats de la sobrepoblació.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.