TORNAR
PUBLICITAT

Vilanova estrena un sistema per premiar als veïns que reciclin més

Amb la tarja ’Vilaneta’, els veïns més cívics es podran estalviar fins un 10% de la taxa d’escombraries

societat
Divendres, 19 febrer 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dimarts, la batllessa Noemí Trucharte i el regidor de Medi Ambient Rafael Gabarri presentaven la campanya davant els mitjans. El govern vilanoví vol conscienciar a la població de la necessitat de millorar els percentatges de recollida selectiva.

PUBLICITAT

Vilanova del Camí estrenarà l'1 de març una tarja per premiar als veïns i veïnes que facin més bon ús de la deixalleria del municipi. Una tarja que permetrà bonificacions de fins a un 10% de la taxa d'escombraries, que és de 119 euros. El mecanisme és senzill: com més ús es faci de la deixalleria, creixeran les bonificacions. De quatre a sis aportacions anuals a la deixalleria, hi haurà un descompte del 3%; el marge de sis a dotze aportacions, un descompte del 5%; si es passa la tarja més de dotze vegades, el descompte serà del 10%. 

El govern remarca que "el que recaptem per la taxa d'escombraries, uns 860.000 euros, és inferior al volum que paga l'Ajuntament per la recollida, vora els 1,2 milions d'euros. I aquesta quantitat pot anar creixent si no millorem en la recollida selectiva. Per això cal que els veïns i veïnes siguin conscients dels costos que té i que tinguem tots corresponsabilitat en aquest àmbit". La deixalleria vilanovina obre de dilluns a dissabte de 10 a 1 i de 4 a 2/4 de 8 i el telèfon de contacte és el 671 61 61 67. 

Adhesius per assenyalar l'incivisme

L'Ajuntament manifesta que "cal que la ciutadania entengu la importància de què cada residu s'aboqui allà on toca, i la necessitat de mantenir la via pública neta i endreçada". Així,  l'Ajuntament ha començat una altra acció "més visible". Sota el lema “Siguem més cívics” l'Ajuntament ha fet dissenyar una adhesius per identificar els abocaments incorrectes i posar en evidència al veí o veïna incívica. Són adhesius removibles i n'hi ha tres models: una per identificar els veïns incívics, i informar que aquest tipus de residus s'han de portar a la deixalleria o trucar a l'Ajuntament per tal que gestioni una recollida. La segona enganxina, incideix especialment "en els voluminosos" que no es poden deixar al carrer per un tema de salubritat, respecte i seguretat. El tercer model és per indicar el cost de les reparacions que ha d’assumir l’ajuntament degut a les accions incíviques.

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.