TORNAR

Vilanova regula les terrasses

Els dissabtes podran estar obertes fins la una de la matinada

societat
Dijous, 9 febrer 2012. 18:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dijous ha entrat en vigor l’ordenança que regula les autoritzacions i usos de les terrasses a la via pública vilanovina. La normativa recull els requisits, les condicions i el règim d’ús d’aquests espais, així com la documentació necessària per a l'atorgament de les llicències. També disposa l'horari d'obertura i tancament, els materials i les condicions estètiques de les terrasses i les possibles sancions que contempla el cas d’incomplir totes aquestes disposicions.
PUBLICITAT

L’ordenança descriu com a terrassa aquell espai degudament autoritzat i senyalitzat, ubicat en un lloc de domini públic on s’ubiquen taules, cadires, para-sols o altre mobiliari, annex a la planta baixa d’un establiment d’hostaleria, restauració o similar.

Pel que fa als horaris, les terrasses no poden iniciar el servei abans de dos quarts de 9 del matí i podran tancar fins les 11 de la nit, de diumenges a dijous, i fins la 1 de la matinada, els divendres, dissabtes i vigílies de festius.

A més, l’horari establert en l’autorització podrà reduir-se per causes justificades, com ara si causa molèsties reiterades als veïns o ciutadans. De fet, l’ordenança vetlla en tot moment per la tranquil·litat del veïnat i contempla sancions en el cas contrari. També vetlla per la neteja i responsabilitza a la persona propietària del negoci d’aquest manteniment i del bon estat del mobiliari i de l’espai que tinguin atorgats.

L’ordenança també contempla les sancions a imposar en el cas d’incomplir les normes que regeixen l’ús de les terrasses.

Podeu consultar el text íntegre de l’ordenança a la pàgina web municipal, www.vilanovadelcami.cat.


3 Comentaris

G

Guifré

Igualada

10 de febrer 2012.13:06h

Respondre

La proliferació de terrasses a llocs residencials és vergonyosa, però no només a Vilanova del Camí. A Igualada també n’hi ha per llogar-hi cadires. Hi ha terrasses a pràcticament tot el... Llegir més centre de la ciutat d’Igualada i també a diferents triangles comercials com el carrer Lleida, plaça Pompeu Fabra, també a la zona de Les Comes, a Fàtima...Fins i tot hi ha terrasses a sota mateix de blocs de pisos (la pizzeria del carrer Margarides n’és un exemple). A veure si d’una vegada aprenem que el descans dels veïns és el primer !!

M

M.A.

Vilanova del Camí

10 de febrer 2012.12:55h

Respondre

A Vilanova del Camí hi ha moltes terrasses a la via pública, és una manera més de generar ingressos per l’Ajuntament. En cap cas és té en compte als veïns, que per cert, paguem molts... Llegir més impostos per poder anar per la vorera, ah!!!! no! m’equivoco, té prioritat la terrassa, nosaltres em de baixar de la vorera i travessar per la carretera!

Q

Quim

Igualada

9 de febrer 2012.20:20h

Respondre

I a Igualada no ho saben això? Perquè als veïns de determinades zones els farien un favor si d’una vegada per totes apliquessin una normativa ferma.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.