TORNAR

Aparcapp posa Igualada entre les 'smart cities'

L’Ajuntament i els creadors de l’aplicació intervenen al congrés, a Barcelona

tech
Dimecres, 2 setembre 2015. 00:00. Ismael Miñano.
D'un cop d'ull

Barcelona va acollir l'Smart City Expo World Congress, una trobada de tres jornades sobre com fer més habitables les ciutats amb aplicacions que optimitzin la qualitat de vida. Igualada hi va ser present explicant la creació Aparcapp

Des que fa  més de mig any Aparcapp va entrar en funcionament, aquesta aplicació per simplificar l'estacionament ha anat guanyant adeptes poc a poc. La invenció de cinc igualadins ha representat a la capital de l'Anoia en el congrés Smart Cities Expo quue va tenir lloc a Barcelona. Jordi Pont, regidor igualadí d'Urbanisme i Mobilitat, va donar a conèixer als assistents a la trobada les potencialitats d'Aparcapp, una fórmula per pagar la zona blava que, a més, pot guanyar potencialitats una vegada hi hagi una massa crítica d'usuaris que l'empri.

Pont, en la seva intervenció al congrésJordi Pont va intervenir per parlar d'aquesta aplicació, en un àmbit en el que també van comparèixer dues ciutats del Baix Llobregat: Viladecans i Castelldefels. Ambdues viles han desenvolupat solucions també pels estacionaments. Aparcapp, com va subratllar Jordi Pont, "ara és gratuïta i és còmoda: pagues pel que gastes". Aparcapp "no té cap sobrecost, cap recàrrec" ja, es paga la zona blava i punt i, aclareix que "s'ha vinculat al comerç de la ciutat. Els acords que han signat els impulsors amb els comerciants fan que quan l'utilitzes per aparcar, aparegui un anunci d'un comerç de la zona i quan 'desaparques' te'n surt un d'un comerç d'una altra part de laciutat".

Aparcapp serà encara "més útil" quan el seu ús es generalitzi perquè "aporta informació 'online' de com estan ocupades les zones blaves de la ciutat". Aquesta informació es pot veure al moment i indica a quines posicions es pot estacionar i, per tant, pot evitar tombs inútils als conductors. A Barcelona, aquesta funcionalitat no es fa via mòbil, sinó mitjançant "sensors al terra". La possibilitat de fer-ho "amb Aparcapp és més senzilla i econòmica". Pont es mostra orgullós que una empresa igualadina ja estigui en converses amb altres ciutats perquè utilitzin Aparcapp

 

Altres notícies


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.