Dilluns, 29/12/2014
1466 lectures

Allò que no s’esdevingué

Quan el meu mestre i amic Joan Valls dirigia el periòdic ”Igualada”, a la darrera edició de l’any feia sortir aquelles notícies que s’haguessin pogut produir al llarg de l’any i que no es van produir. Al cap dels anys encara recordo algunes ressenyes memorables...

D’aquest 2014 que ara s’acaba hi ha dues notícies que m’hagués agradat que s’haguessin produït. Les escric en format periodístic...

La primera:

Es crea una cooperativa per vendre roba fabricada a l’Anoia. Un centenar llarg d’antics treballadors d’empreses igualadines del sector tèxtil han constituït Fet a Igualada, S.C.C.L., una cooperativa que té per objecte social dissenyar, fabricar i vendre roba d’home i dona fabricada totalment a la comarca d’Anoia. Els socis-treballadors de la nova cooperativa estaven fins ara a l’atur, després que les empreses on treballaven haguessin tancat o haguessin rescindit els seus contractes de treball. S’han afegit a la iniciativa no només treballadors sinó també directius i persones amb experiència no només en la fabricació sinó també en el disseny i la comercialització de moda. Els socis-treballadors han aportat cadascun 6.000 € i la societat ha obtingut un préstec de Coop57 per finançar la fabricació d’un primer mostrari i poder comprar matèries primeres per fabricar les peces de la primera temporada. S’han signat contractes de col·laboració amb algunes empreses de la comarca per a la utilització de maquinària de teixir i confeccionar. Els propietaris d’algunes fàbriques que van tancar fa temps han signat amb la cooperativa contractes de cessió gratuïta de maquinària que actualment estava en desús. La roba es distribuirà amb la marca ‘Igualada KM0’, inicialment a través de comerços multi-marca, i en el futur a través d’una pàgina web i de punts de venda propis en les principals ciutats catalanes’.

La segona:

Els ajuntaments de la comarca aproven un codi ètic per a les eleccions municipals. Tots els ajuntaments de la comarca han aprovat per unanimitat un codi ètic que limita l’aparició de càrrecs públics en els mitjans de comunicació durant els sis mesos anteriors a la celebració d’unes eleccions municipals. L’acord també inclou la suspensió dels actes d’inauguració i de col·locació de la primera pedra d’obres públiques durant el mateix període. La mesura és pionera perquè no se'n coneixen precedents a Catalunya, ha estat votada per alcaldes i regidors de totes les forces polítiques amb representació a l'Anoia i haurà de ser respectada tant pels regidors que governin com pels que estiguin a l'oposició. Durant aquest període pre-electoral de sis mesos no hi haurà rodes de premsa i només es difondrà informació d'interès per al ciutadà. La mesura no afecta l'ús de les xarxes socials per part dels càrrecs públics ni les campanyes electorals durant les dues setmanes fixades per llei. D'altra banda, els ajuntaments han acordat d'incloure en el codi ètic que les obres públiques acabades sis mesos abans de les eleccions entraran en funcionament sense se'n faci la inauguració oficial'.

Ja sé que ambdues notícies són fer volar coloms, però deixeu-me somiar per un dia.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.