Dimarts, 31/5/2011
1069 lectures

Benvolgut Marc:

Tot i que no sóc dels teus (tampoc no sóc dels altres), et felicito de tot cor per la teva victòria incontestable. Potser t’hauria de tractar de vostè, però ho faig de tu perquè fa temps que ens tenim al Facebook i ens seguim al Twitter, i això fa que no siguem uns estranys. T’escric per felicitar-te, per desitjar-te encert en tot allò que facis, però també per fer-te avinent que tens una gran responsabilitat. 6.561 igualadins han dipositat la seva confiança en tu. Però molts que no t’hem votat esperem de tu que siguis capaç de crear les condicions perquè els igualadins –els que ho vulguin- puguin viure i treballar a Igualada, i perquè Igualada torni a ser important en alguna cosa.

La història dirà que l’Alcalde Aymamí va endreçar Igualada després d’uns anys d’inactivitat amb governs de CiU. Em sentiria defraudat si d’aquí a uns anys, en fer balanç del teu mandat o mandats, no poguéssim dir que has estat l’alcalde que ha propiciat la transformació econòmica d’Igualada i l’ha situada novament al mapa. El teu partit governa Igualada i l’Anoia. Que les coses s’esdevinguin només depèn de tu. Marc, no malbaratis el crèdit que t’ha atorgat tanta gent.

Alguns consells d’amic, si me’ls permets. Les ideologies no han mort. Per gestionar sense ideologia no ens calen els polítics; ja tenim els tècnics. Els polítics hi han de posar ideologia i, sobretot, lideratge. Als meus alumnes els dic que facin molts números abans de prendre una decisió però que finalment es deixin portar pel cor i guiar per uns valors. La gestió sense ideologia és gestió de negociat.

Vés en compte amb els amics i amb l’entorn. Et faig una bona persona i a les bones persones ens passa que no sabem dir que no. A partir d’ara tothom voldrà ser amic teu, i hauràs de saber de qui pots refiar-te i de qui no. Segur que hi ha gent que espera que prenguis possessió per satisfer interessos particulars i ambicions personals aprofitant-se de la confiança que els tens. Si jo estigués al teu lloc tindria més por dels meus amics que dels meus adversaris.

Finalment, compta amb tothom. El repte és enorme i necessitaràs l’ajut de gent molt diversa, de fora del teu partit i fins i tot de fora de la política. No facis com els teus antecessors que, per desconfiança o per supèrbia, van menysprear i desar en un calaix aportacions modestes i benintencionades de gent que no era dels seus. Em tindràs sempre que vulguis, com ells ens haguessin tingut si haguessin volgut.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.