Dilluns, 6/7/2015
2356 lectures

Coses que ens diferencien de Calafell

El Mercadona de Calafell obre alguns diumenges al matí i em sorprenc que ho anunciïn per la megafonia dels Mercadona d’aquí. No hi caic fins que al bus sento una senyora gran parlant pel mòbil amb una amiga seva que passa l’estiu a Calafell. Llavors lligo caps. Calafell deu continuar essent la platja d’Igualada. Fa unes dècades molts igualadins hi tenien un apartament, i això deu continuar essent així. Empès per la curiositat, he investigat possibles lligams entre Igualada i Calafell. He vist que a Igualada tenim el carrer de Calafell i que a Calafell tenen el carrer d’Igualada, i que la Hispano fa un trajecte diari entre Igualada i Calafell durant els mesos de juliol i agost.

Tanmateix, he vist que en política som molt diferents. L’Ajuntament d’Igualada és membre de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). En el darrer mandat es van aprovar diverses mocions de caire sobiranista per àmplia majoria. En una votació a l’escocesa dels 21 regidors, avui el resultat seria favorable al sí per 16 a 5, pel cap baix. I, finalment, 16 dels 21 regidors van jurar o prometre el càrrec amb la fórmula de l’AMI o amb proclames independentistes. En canvi, a Calafell governa el PSC amb un acord amb Ciutadans, que podeu consultar clicant aquí. L’acord detalla un seguit de mesures per fer que Calafell sigui un municipi lleial a la Constitució: oposar-se a propostes contràries a la Constitució, utilitzar els símbols constitucionals en els edificis públics i prohibir els que no siguin constitucionals, utilitzar català i castellà en la documentació pública i la publicitat institucional, adreçar-se als ciutadans en l’idioma que escullin, impedir la instal·lació a l’espai públic de símbols ideològics, incloses banderes no oficials, no adherir-se a l’AMI i, la darrera, “no impulsar, recolzar o subscriure cap iniciativa política en el ple municipal que tingui com a objecte subvertir l'ordre constitucional ni dividir els ciutadans de Calafell". No fa falta dir res més.

D’altra banda, i segons la seva web, l’Ajuntament de Calafell ha decidit que els membres de la corporació no tindran cadires reservades en cap activitat i seuran entre el públic. Tampoc no ocuparan un lloc a l’escenari, excepte que hagin d’intervenir. Segons l’Alcalde, “no té cap sentit en el món actual que hi hagi els polítics a dalt i la ciutadania a baix”. No tindran cap protagonisme en les activitats de les entitats locals. “Si ens demanen lliurar un premi o dir unes paraules ho farem, però mai ‘presidirem’ un acte que no hem organitzat”. L’alcalde i els regidors es limitaran a donar compte del treball de l’ajuntament, “sense l’omnipresència gràfica i les desenes de milers de fotos, amb qualsevol pretext, dels darrers anys”. Tampoc no fa falta dir res més.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.