Dijous, 15/6/2017
2736 lectures

Maite Carol Premi Bou

Mai no he parlat amb la Maite Carol. Vaig escoltar el seu testimoni al 30 Minuts titulat 'Herois' i no em vaig poder estar d'enviar una piulada en què deia que cal rehabilitar moralment els valents i castigar exemplarment els corruptes. Vaig veure la Maite en persona a la projecció del documental 'Corrupció: l'organisme nociu' que es va projectar a l'Ateneu de Montbui el maig de 2015. També he vist els talls televisius de la seva declaració a l'Audiència Nacional pel cas Pretòria.

Es fa difícil, a la vista del seu testimoni, imaginar el calvari pel qual deu haver passat durant aquests anys. Per això crec que la Maite es mereix un reconeixement públic. De fet, totes les persones que han passat pel mateix es mereixen aquest reconeixement públic. Caldria que les institucions catalanes –o espanyoles, tant se val– organitzessin un acte per reparar moralment aquests herois que han perdut la salut i el benestar personal i familiar lluitant contra la corrupció, sovint en solitari i amb la indiferència o el rebuig del seu entorn laboral.

A nosaltres ens toca fer aquest acte de reconeixement a Santa Margarida de Montbui, el municipi del qual la Maite és filla. Tot i que la seva professió l'ha dut fora d'aquí, forma part de la nostra comunitat. I crec que aquest acte s'hauria de fer fins i tot en el cas que ella mateixa declinés assistir-hi pel seu desig –comprensible, d'altra banda– de passar pàgina.

Tal com indico al títol, crec que la Maite seria una bona candidata, a títol individual, al Premi Bou de l'any vinent. M'he entretingut a buscar les bases de la convocatòria i no les he trobades enlloc. Ni a la web de l'Ajuntament de Montbui. Potser no n'hi ha, de bases. En qualsevol cas, tot i que sembla que els Premis Bou sempre s'atorguen a persones i entitats per la feina feta al municipi, crec que els organitzadors, l'Ajuntament de Montbui, haurien de considerar la possibilitat de premiar algú del municipi que hagi excel·lit en la seva activitat, ni que l'hagi desenvolupada fora. Les bases d'una propera convocatòria sempre es poden modificar. I, si no hi ha bases, se'n poden fer unes que permetin als montbuiencs que treballen fora ser candidats al premi.

El que sí que he vist és que els Premis Bou tenen una adreça de correu electrònic: premisboumontbui@gmail.com. Ara mateix envio un missatge demanant que les bases de la propera convocatòria permetin candidatures de montbuiencs que hagin fet un bon servei a la ciutadania, encara que l'hagin fet fora del municipi. I, de passada, aprofitaré per suggerir la candidatura de la Maite.

I, si la Maite llegeix això, espero que em disculpi la intromissió.

Altres articles de Toni Olivé

3 Comentaris

E

Elisabet

Montbui

16 de juny 2017.10:18h

Respondre

Crec que és una bona idea!
Jo sempre he estat en contra dels premis BOU però crec que enviaré aquesta proposta al correu electrònic dels bou.

I

Indignada

Montbui

15 de juny 2017.10:20h

Respondre

Ho tens clar a Montbui, a cas no saps que el alcalde està imputat actualment per un delicte de malversació de fons públics, entre d’altres? Els secretaris municipals marxen així que veuen el... Llegir més percal....els tres darrers regidors d’hisenda han dimitit...etc etc etc.

a

antoni

igualada

15 de juny 2017.09:02h

Respondre

Toni, pensa que si la Maite hagués estat la secretària de l’ajuntament de Montbui segurament també hagués tingut més feina de la desitjable....

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.