Dimecres, 5/9/2012
1231 lectures

Un Prius, per caritat

A finals d’any potser em canviaré el cotxe. La cosa està entre un Seat Altea de gasoil com el que tinc ara o un Toyota Prius. El consum en euros és similar perquè el Prius gasta un litre menys cada cent quilòmetres, però de gasolina, que és més cara. El problema és que el Prius és més car de compra i la diferència no es compensa amb un menor consum de carburant al llarg dels anys. Des del punt de vista de la racionalitat econòmica, el Prius no és la millor decisió, però el gasoil és brut i contamina més. Si tothom entrés a Barcelona amb vehicles de gasolina, encara que no tots fossin híbrids, milloraria la qualitat de l’aire.

Fa uns dies vaig dinar amb un amic meu que és directiu de SEAT. Em va confessar que estaven desesperats per la debilitat de les vendes. Els mateixos dies el diari deia que les vendes de vehicles a Espanya havien baixat un 20% i que en nombre d’unitats es venien a Espanya tants vehicles com al Marroc. Jo li vaig dir que no em creia ni els seus laments ni les notícies del diari. Per experiència pròpia...

Pels volts de Setmana Santa vaig anar al concessionari Toyota d’Igualada. Em va sorprendre que no tinguessin cap Prius a l’exposició, essent com és el model emblemàtic de la marca. El venedor em va començar a posar pegues. Em va dir que tots els Prius que surten de la fàbrica ja estan venuts i que en surten menys dels que haurien de sortir per atendre la demanda mundial d’un vehicle que només es fabrica al Japó. Jo li vaig comentar que els japonesos bé podrien ampliar la fàbrica o fer-ne una a cada continent... Després de parlar-me del model amb poc entusiasme, em va dir que al cap de quinze dies rebria un Prius i em trucaria perquè el poguéssim veure i provar. I es va apuntar el meu mòbil en un full de paper. No cal dir que, en contra de la brama que corre sobre els venedors de cotxes, que et truquen a cada moment, en aquests mesos he pogut viure molt tranquil sense la trucada del venedor de la Toyota.

Fa uns anys vaig anar al concessionari Toyota d’abans. Vaig poder provar un vehicle, però no hi va haver manera que me’l venguessin. Recordo que gairebé em vaig posar de genolls, amb el xec a la boca i les mans en posició de pregar! Al cap d’unes setmanes el concessionari va deixar distribuir la marca Toyota.

A les postres al meu amic li vaig dir que la cosa estava entre la consciència ecològica i les ganes de vendre que el venedor de la SEAT d’Igualada sempre ha exhibit.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.