Viure i treballar a Igualada i ser importants en alguna cosa

(1) Viure i treballar a Igualada cada vegada serà més difícil. (2) Igualada ja no és referent de res a Catalunya. Aquests són els dos problemes d’Igualada. La crisi, l’atur, les retallades... són problemes si voleu més greus, però són generals. En canvi, que l’Anoia no acabi essent una comarca dormitori i que Igualada torni a ser una ciutat important en alguna cosa depèn només de nosaltres mateixos. Per això he volgut veure què en diuen els programes electorals de les llistes que es presenten a les eleccions de diumenge. He obviat les declaracions i entrevistes als mitjans, els apunts en blogs personals i els discursos en mítings, i m’he centrat en els programes electorals, que haurien de tenir la consideració de contracte amb els ciutadans.

PxC Anoia té un blog i Solidaritat Catalana té una web comarcal però no he sabut veure-hi cap programa electoral. ICV-EUiA diu que té propostes sobre “una nova economia ecològica i creadora d’ocupació”, però no he trobat el programa electoral ni a la web comarcal ni al blog de la candidata. A la web local del PP només he sabut veure una llista de mesures per crear llocs de treball que no es pot considerar un programa electoral. Ni a la web local de CiU ni al blog del candidat no he sabut veure cap programa electoral.

Només he pogut veure des de l’ordinador els programes de les llistes de Joan Torras i Jordi Aymamí. El programa socialista es basa en projectes ja existents, en iniciatives privades, en infraestructures que depenen de la Generalitat i en obres faraòniques. Diu què faran però no diu com ho faran. Un tast de la manca de concreció: “preservarem i confirmarem el caràcter industrial d’Igualada i la Conca; treballarem per mantenir la indústria manufacturera i productiva; promourem la implantació de noves empreses”. La proposta que hauria d’encapçalar tots els programes, una plataforma pública-privada per finançar empreses i atraure inversions, apareix diluïda al programa com una idea més. ERC parla de situar Igualada al mapa, d’atraure empreses de fora, del lideratge que ha d’exercir Igualada respecte a la comarca i de la necessitat d’aglutinar totes les iniciatives i evitar duplicitats i la fragmentació actual. En el programa hi ha idees tretes d’un document que els vaig enviar després de la ‘trobada de proximitat’ a la qual vaig ser convidat, cosa que agraeixo, però trobo que la majoria de mesures són genèriques o d’impacte limitat.

Quina feinada si hagués de votar a Igualada!

Altres articles de Toni Olivé

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.