Dimarts, 8/9/2009
1165 lectures

Vull que fem la consulta a Montbui

Arran del merder que s’ha originat amb la consulta d’Arenys de Munt, estic pensant que m’agradaria que es fes també a Montbui, on estic empadronat. A la pregunta –clara, precisa, sense marge per al dubte- de si estic d’acord que Catalunya esdevingui un Estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea, jo respondria que sí.

M’agradaria que es fes la consulta, tot i sabent que a jutjar pels resultats a Montbui de tot tipus d’eleccions la victòria del no podria ser aclaparadora. M’és igual. Els que pensen com jo tindrien la possibilitat de fer campanya a favor del sí, d’argumentar la seva decisió davant de gent que ho veu amb recel o –siguem clars- davant de gent que ha nascut fora de Catalunya i manté lligams de tota manera amb el lloc d’origen i per a qui qualsevol forma de sobirania seria com un acte de menyspreu o traïció a la terra que els va veure néixer. Potser si es fes un acte a La Vinícola vindria poca gent. O potser faríem ple. No ho sé. Està per veure.

Aquells conciutadans meus que pensen que Catalunya és Espanya i estan més o menys còmodes amb la configuració actual de l’Estat, o aquells que creuen que cal anar cap a un estat federal, també tindrien l’opció de defensar els seus arguments a favor del no. A La Vinícola. Plena o buida. També està per veure.

Vull que es faci la consulta a Montbui perquè la democràcia –la veritable, sense adjectius, a seques- és això. La democràcia és sotmetre a votació les grans decisions i un home (i una dona) un vot. Els partits, per a les coses del dia a dia. Abans de votar cadascú fa campanya i un cop conegut el resultat, si guanya la meva opció fantàstic i si perd també. Amb esportivitat. I ja no cal parlar-ne més... fins a la propera vegada.

Mentre escric això llegeixo que les patums d’un partit diuen que cal respectar el marc legal. El marc legal, aquest que els mateixos partits es passen pel forro sempre que els convé, no pot passar per sobre de la democràcia de preguntar a la gent, un per un, les coses importants.

M’hagués agradat saber si tota la gent que ha fet escarafalls amb la consulta d’Arenys de Munt, on es preveu un resultat favorable al sí, haguessin muntat el mateix pollastre si la consulta es fes en un municipi amb un resultat previsiblement favorable al no.

Altres articles de Toni Olivé

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.