Dimecres, 11/2/2015
2409 lectures

AMORfa

Qui no recorda aquell acudit tant cínic com graciós que diu: Cariño, dime algo con amor... I el marit responia: Amorfa? 

Fa poc m'ha vingut al cap en diverses ocasions i he rigut molt, tot i que, en el fons, sentia pena envers les persones que m'hi han fet pensar.

Una d'elles ha estat la coneguda actriu Renée Zellweger— intèrpret d'aquella mítica Bridget Jones—, per sotmetre's a una cirurgia considerable que li ha transformat el rostre, fent-la gairebé irreconeixible. Era vox populi la seva inestable autoestima i els complexos que la rossegaven, però res feia imaginar que acabés així. I ara, una altra famosa del cel·luloide, sembla que ha fet el mateix: Uma Thurman— o bé ha patit un shock anafilàctic i encara no se n'ha refet.

El rostre d'ambdues dones és un quadre. I, el més trist de tot, és que la majoria de gent no sols no les reconeix, sinó que considera que estaven millor abans. Tal i com eren. Però... I elles? Estan satisfetes del canvi? Es reconeixen? S'agraden, per fi, ara que ja no són les mateixes?

També tenim exemples similars més propers— i dic només similars, perquè el resultat és... diferent—, com el de la mítica ex del torero d'Ubrique, la princesa del poble, altrament anomenada Belén Esteban. Quantes vegades ha passat per quiròfan aquesta senyora— a qui alguns comparen amb Jabba de la pel·lícula Star Wars? S'agrada més ara que abans— quan encara semblava una persona humana? I, sobretot, la pregunta en qüestió és: per què s'ha fet això

Deia Oscar Wilde que estimar-se a un mateix és una història d'amor que dura tota la vida, i hi estic d'acord.

Personalment, crec que la felicitat no està en l'exterior o en la superfície, ni en la percepció que tenen els altres de nosaltres mateixos, sinó dins nostre. Un mateix és el principi i la fi de tota relació. Origen i destí. Que ens estimin i acceptin tal com som, comença per nosaltres mateixos. Comença per ser autèntics, honestos, i respectuosos en primera persona.

I tu, què creus?

Llegeix en veu alta la següent afirmació: m'estimo i m'accepto tal com sóc. 

I, si t'agrada, segueix amb 9 coses que m'apoderen i em fan feliç.

Altres articles de Teresa Roig

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.