Divendres, 3/7/2015
1143 lectures

Controlant les noves tecnologies

Des de lany 1996 es convoca el Premi dArt Digital Jaume Graells, en aquests moments integrat en els Premis Ciutat dIgualada de Creació Artística. El premi dArt Digital vol promocionar i divulgar els formats artístics realitzats amb les noves tecnologies.

El premi és obert a la participació internacional i en especial a les escoles dart, escoles de disseny, dissenyadors amateurs i afeccionats al disseny gràfic. Cada vegada hi ha més gent que coneix i domina les diferents aplicacions, programes i formats digitals: la il·lustració, lanimació o el 3D estan cada vegada a labast de més artistes, i també cada vegada són més potents i amb més possibilitats.

A la Sala d'Exposicions Municipal dIgualada sexposa el treball dels guanyadors de la convocatòria del 2014: Mariona Pujol i Albert Vendrell per lanimació “Retratos en Serie* , una realització en què es van construint diversos retrats de personatges de pel·lícules. Els mitjans informàtics permeten introduir aquesta nova dimensió de manera àgil: el temps, el so, la construcció del personatgeaquests elements enriqueixen enormement les possibilitats de comunicació.

Els diferents treballs que veiem en lexposició mostren llibertat i frescor en les idees, la tecnologia ja no limita sinó que allibera. Ens ensenyen obres de caràcter artístic com la mateixa obra guanyadora, de disseny amb treballs de imatge corporativa i il·lustració o treballs fotogràfics. Hi veiem molts registres diferents, proves i experimentació, li treuen suc a la tecnologia i no es deixen dominar; la incorporació de peces retallades o plegades mostra que la pantalla de lordinador no és la que mana sinó sols una eina més poderosa.

Els guanyadors, formats a lEscola M. dArt Gaspar Camps de la ciutat com a dissenyadors gràfics, pertanyen a una generació que ha viscut i ha après les noves tecnologies des de la infància, i es nota.

Mireu aquest vídeo

 

Altres articles de Xavier Vives i Sabaté

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.