Divendres, 12/5/2017
1396 lectures

Gràfica transformadora

Fins el 16 d’abril podeu veure l’exposició Projecte Refugi a la sala Portal del Llavador organitzada per Gràfica Activa. Una mostra col·lectiva dels 163 grafistes, il·lustradors i fotògrafs d’arreu de Catalunya que han atès a la crida de disseny=igualada.

Gràfica Activa agrupa aquelles activitats amb finalitats solidàries proposades o impulsades a través del col·lectiu igualadí de dissenyadors.

L’objectiu primer de la convocatòria era recaptar fons per l’acolliment de persones refugiades a l’Anoia. A ningú se li escapa, però, que el material recopilat serà també important per comunicar i esperonar el públic a reaccionar davant aquesta crisi humanitària dels refugiats.

El que veureu no són descripcions ni reportatges, sinó emocions visuals, sentiments d’indignació, d’exasperació i molts també d’impotència. Són crits per actuar i canviar una realitat insultant.

La imatge no raona, la imatge impacta, se’ns grava al cervell i persisteix, perquè diu allò inefable pel que no tenim paraules i que, no obstant, veiem tan clar. Per això cap altra manifestació pot expressar amb precisió i intensitat el nostre sentiment com una obra gràfica. Entre totes les obres exposades segur que hi ha aquella que evidencia el que ens agradaria poder dir, exposar o cridar.

S’ha escrit moltes vegades que l’art, si és honest, si és autèntic, ens hauria d’ajudar a ser millors, perquè ens fa veure les coses amb una altra mirada, des d’una nova perspectiva i, en conseqüència, ens empeny a reflexionar també sobre nosaltres mateixos.

Aquesta exposició és un dard directe a aquest objectiu. Vol, d’alguna manera, que ens mirem a nosaltres mateixos i esperonar-nos a ser millors i a transformar el món.

Altres articles de Xavier Vives i Sabaté

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.