Dimarts, 12/6/2012
539 lectures

La Primera Dama

Valérie Trierweiler no ha tardat gaire a fer les primeres declaracions com a ‘Primera dama’ després que el seu company sentimental hagi estat escollit president de la República Francesa tot jugant a un joc de roll, de vegades periodista, de vegades entrevistada. Escric ‘Primera dama’ entre cometes per dues raons, La primera és perquè Trierweiler ja s’ha afanyat a dir que té ganes de ‘reinventar’ aquesta funció i fins i tot canviar-li el nom, i la segona perquè em sembla un pèl ambiciós voler reinventar un càrrec que no et toca, i a ella no li toca perquè no està casada amb el President de la República, i pel que sembla, tampoc pensa fer-ho.

En tot cas, les ambicions de la periodista de continuar amb la seva carrera professional seran complides i podrà seguir treballant a Paris Match amb les mateixes condicions d’abans del dia 6 de maig. Felicitats. ‘Jo no seré una potiche’ (dona florero), es va afanyar a dir després que Hollande fos escollit President, tot insinuant el que havia estat la seva predecessora, l’exmodel i cantant Carla Bruni. Però si no recordo malament, Bruni va seguir cantant, fent la seva feina, mentre va ser Primera Dama, -ella sí amb tota la legitimitat-. A més a més, Bruni, que ha confessat en múltiples ocasions que no li interessa la política, sempre s’ha sabut mantenir en el segon pla que li pertoca, no per ser dona, sinó per ser la cònjuge del president, una persona que ningú ha votat, que ningú ha escollit més enllà de Sarkozy, que –val a dir-ho- sempre ha demostrat tenir un gust excel·lent per a les dones. No sé si Trierweiler sabrà adoptar aquest segon lloc, o si hi haurà algú que li expliqui, com li va passar a la Princesa Letizia.

El que més em preocupa d’aquestes declaracions de la parella d’Hollande és que torna a un feminisme que algunes crèiem que havia passat a la història, aquell que creu que la bellesa de la dona és inversament proporcional a la seva intel·ligència, aquell que fa uns anys va fer que algunes dones que ambicionaven poder haguessin de renunciar a la seva feminitat per ser preses seriosament, aquell que contraposa la pretesa intel·ligència d’una periodista amb la bellesa d’una model, la implicació política d’una amb la no ingerència de l’altra, el prète à porter amb Dior o Chanel.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.