TORNAR
PUBLICITAT

Els Bombers i la indústria química de l'Anoia inicien una col·laboració en matèria de seguretat

Espai patrocinat per

Els professionals del cos tenen previstes mitja dotzena més de visites en breu

Empresa
Dijous, 9 febrer 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La UEA facilita el contacte entre el teixit empresarial i els agents del cos per perfeccionar la gestió dels incidents. El sector compta amb una trentena d'empreses a la comarca.

Les empreses del sector químic de la comarca de l'Anoia han iniciat un procés de col·laboració amb els Bombers de la Generalitat perquè els agents del parc d'Igualada coneguin de primera mà les seves instal·lacions. En aquestes visites, coordinades per la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA), els bombers es fan una idea nítida de cada empresa i, així, adquireixen més recursos per poder actuar amb major efectivitat en casos d'intervenció futura a cada empresa concreta.
Des final de l'any passat, els bombers ja han visitat les empreses ABC Leather, Proquip SA i Comercial Godó.

Una de les visites dels Bombers a una de les empreses que participen del projecteEn aquestes visites preventives, els quatre torns d'agents han pogut fer-se una idea nítida de com estan estructurades internament cadascuna d'aquestes instal·lacions, amb quins materials treballen, quines modificacions en el terreny presenten (escales, rampes, accessos...), quins dispositius de protecció ja hi ha a cada recinte... Tot plegat amb l'objectiu de minimitzar riscos de cara a un hipotètic incident futur.

Més enllà del compliment estricte dels protocols de seguretat que ja duen a terme les empreses químiques anoienques, el sector també tenia una voluntat real de mantenir un contacte directe amb el cos de Bombers de la Generalitat. Un interès que també era latent entre els agents del parc d'Igualada, atès que el contacte amb l'empresa fa que el bomber es pugui fer una idea nítida de què s'hi pot trobar a l'hora de realitzar la primera intervenció.

Aquest programa de visites continuarà al llarg d'aquest 2017 amb visites a Macasa, Quimser, Robinson Ventures, Atlas Gestió Mediambiental, Apliclor o Eminfor, entre d'altres. A més, des de la UEAQuímica ja s'està treballant perquè aquesta col·laboració entre les químiques i els bombers sigui encara més intensa, amb tot un seguit de noves accions pioneres a escala catalana, i que implicarà d'altres agents punters de la comarca.

Més de 30 empreses

La UEAQuímica és la sectorial de la UEA que dinamitza les més de 30 empreses del sector existents arreu de la comarca, moltes de les quals punteres en els seus camps d'especialització en sectors com l'adober, l'agroalimentari, el farmacèutic i el tractament de l'aigua, entre d'altres. Treballant colze a colze amb les empreses, la UEAQuímica té per objectiu resoldre necessitats comunes, tant en el si del propi sector com envers l'administració i el conjunt de la ciutadania.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.