TORNAR

La Fira Maqpaper creix en expositors i espera arribar als 160

Espai patrocinat per

El certamen, de periodicitat biennal, es ve celebrant des de 1999

Empresa
Dimecres, 10 febrer 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Fira d'Igualada rep aquestes setmanes múltiples peticions per part d'empreses del sector que volen ser presents com a expositors a Maqpaper. Es tracta de l'única fira estatal dedicada al paper, que reunirà els dies 6 i 7 d'abril a Igualada un gran nombre de subministradors per a la indústria de la cel·lulosa, el paper i el cartró ondulat d'arreu de l'Estat.

Ja hi ha més d'un centenar de marques inscrites al certamen MaqPaper de Fira d'Igualada, fet que suposa un increment del 25% respecte la darrera edició de la fira, l'any 2014, i es calcula que la xifra augmentarà fins a superar les 160. Es tracta, principalment d'empreses de maquinària, accessoris, vestidures, productes químics, tintes, tallers, enginyeria i medi ambient. El certamen, que organitza Fira d'Igualada amb el suport de l'Ajuntament, es fa cada dos anys i després de nou edicions ja és una cita ineludible del sector i un espai idoni per crear sinèrgies i establir contactes amb clients i proveïdors. La bona acollida de l'edició actual es veu com un botó de mostra de la recuperació del sector del paper.

Entre els expositors confirmats s'hi troben les principals marques papereres com ara Voith Paper, Metso, Ferpal, Andritz, Basalan, Nalco espanyola, Celpap, Valmet, Porteca Paper o Bellmer, i entre els visitants es comptarà amb l'assistència de responsables de producció, qualitat i laboratori de les principals indústries del sector.

La fira, en la seva edició anterior, el 2014L'edició de 2016 comptarà, com és habitual, amb un espai dedicat a tallers i conferències sobre les darreres novetats sectorials, i es farà un balanç de l'estat del sector i de les noves tendències en el consum del paper posant l'èmfasi en el reciclatge, ja que el 70% del paper que es produeix a l'Estat actualment es recupera. Coincidint amb Maqpaper, Fira d'Igualada organitza també la Fira-Congrés Energètica sobre l'eficiència energètica, una temàtica cabdal per al sector paperer i la indústria en general, que cada vegada inverteix més esforços en l'estalvi energètic. Ambdues fires compartiran recinte firal, permetent així que empreses i professionals comparteixin coneixement, estableixin aliances professionals i vincles comercials.

Un sector en remuntada

Segons les dades difoses per l'Associació espanyola de fabricants de pasta, paper i cartró (ASPAPEL) la producció de paper a l'Estat espanyol s'ha recuperat de la crisi i es troba en fase de creixement; a l'espera de tancar les dades de 2015 es calcula que el consum de paper a l'Estat haurà incrementat aquest darrer any més d'un 6%. Des de la indústria paperera es reivindiquen com un sector vital per a la reindustrialització i com un motor de creació de llocs de treball. Des de les plantacions per a paper, passant per la fabricació de cel·lulosa i paper i la seva transformació en una enorme varietat de productes paperers (caixes, bosses, llibres, diaris, revistes ...), fins a la recollida i tractament per al reciclatge final en una fàbrica paperera, la cadena del paper suposa el 3% del PIB espanyol. Catalunya concentra una part molt important del sector paperer de l'Estat, que és el sisè país productor de paper de la Unió europea darrere d’Alemanya, Suècia, Finlàndia, Itàlia i França.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.